Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-04-24 13:00

Trelleborg - Örgryte
1 - 1

Inte riktigt hela vägen

Årets andra hemmamatch mot Örgryte präglades av ett ojämnt TFF som överlag förtjänade mer än den poäng som det blev i slutändan efter 1-1 på Vångavallen.

Starten

TFF satte full fart framåt direkt från avspark och hade till skillnad från många andra matcher en tydlig och offensiv spelidé direkt från avspark. Bort med sidledspassningar och kontroll, in med hög press och gå rakt mot mål. Kunde inte sagt det bättre själv än vad kommentatorn sa ett par minuter in i matchen, ”TFF stressar sönder Örgryte”. Under de inledande minuterna får TFF till ett antal avslut varav ett borde ha varit ett givet mål om inte Niklas Vesterlund missuppfattat att han var i offensivt straffområde. En klassisk backrensning till avslut från vår för dagen duktiga vänsterytter.

Ett par minuter senare säger kommentatorn orden ”Trelleborg dominerar” vilket vi supportrar inte kan komma ihåg förra gången det inträffade. Örgryte såg skakade ut och TFF såg väldigt starka ut. Oklart vad som händer men i 10 minuten lyckas Örgryte göra 0-1 första gången de kommer in på offensiv planhalva över huvud taget. Ett riktigt flippermål trots att TFF verkligen gör allt för att hålla bollen utanför mål. TFF behöver börja hålla nollan om toppambitionerna ska finnas där, 3 matcher och 4 insläppta är inte tillräckligt bra.

Spelidén

TFF spelar en helt annan fotboll 2021 än vad de gjorde 2020. Det finns en annan trygghet i laget med boll och det glimtar även till lite kreativitet då och då. Offia på topp kan bli en typisk TFF-tank längst fram. Snabb, stark och ser ut att vara målfarlig men i slutändan blir det ganska få skott som till slut letar sig in i mål men ändå otroligt viktig för spelet. Haris Brkic gör en stabil insats på offensivt innermittfält medan den mer defensive Simon Amin visar då och då upp sin klass med boll. Tredje länken på mittfältet var vattenbäraren Ali-Dhaini som gör en stabil insats på mittfältet utan att glänsa.

TFFs kvittering kommer till endast 3 minuter efter Örgrytes 0-1 och det är Isak Jönsson som gör mål på en frispark signerad Haris Brkic. Positivt att göra ännu ett mål på fasta situationer, negativt att spelmålen lyser med sin frånvaro. Isak gör förövrigt en bra match rakt igenom för dagen.

Vad behövs för att vinna egentligen?

Lugn nu. TFF har spelat tre matcher i år, varit det bättre laget i alla tre, haft dålig utdelning, släppt in första målet i alla tre men ändå inte förlorat. Det visar på en stabilitet som helt saknats de senaste åren då 0-1 ofta betydde 0-2 fem minuter senare. Ståplats säger, tugga på för ni är inne på helt rätt väg. Den första halvleken var till och med underhållande för en neutral åskådare, när hände det senast TFF?