Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2020-06-23 19:00

Trelleborg - Öster
0 - 1

Mellanmjölk

Mellanmjölk

Årets hemmapremiär på Vångavallen slutade med en 0-1 förlust mot Östers IF.

Startelvan         
 
TFF ställde som vanligt upp med en 4-4-2 men tränaren Kristian Haynes hade spetsat till startelvan genom att placera Erik Andersson till höger och Mattias Håkansson till vänster. Ståplats kan bara spekulera i om Kristian Haynes spelat FIFA och tyckt att det här med att skära in i banan från kanten är riktigt bra eller om det fanns en mer djup tanke bakom valet. STÅPLATS kan dock konstatera att experimentet inte föll särskilt väl ut och Erik Andersson blev utbytt redan i halvtid. En tanke är att det kan vara bra om det bakom yttermittfältarna som viker in i banan finns en offensiv ytterback som fyller på längs kanten. Denna dag var det Isak Jönsson till höger, som absolut inte är en offensiv ytterback, och Björkén till vänster. Björkéns offensiva kvaliteteter är tillräckliga för superettan men valet att spela han som vänsterback trots att han är högerfotad går att fundera på.  
 
Försvaret
 
Försvarsspelet har utan tvekan blivit bättre sen förra säsongen. Förutom målet som kommer till på slarv känns årets TFF betydligt stabilare bakåt. I mål finns en trygg sista utpost istället för en sprattlande dansk vilket kommer sprida trygghet i backlinjen. Frågetecken finns dock för hur fyrbackslinjen formeras. STÅPLATS hade gärna sett att Björkén spelar till höger, Tideman till vänster samt att Isak Jönsson och Liverstam bildar mittlås. Då spelar alla i backlinjen på sin naturliga position istället för att 3 av 4 spelar ur sin naturliga position vilket sällan skapar den harmoni som behövs i ett fotbollslag.
 
Salif Camara-Jönsson
 
Sorgligt men sant är att se hur beroende TFF är av Salif. När Salif byttes in ändrades matchbilden betydligt. Öster hade klara problem med att kontrollera den väldige Salif som fick agera bollmottagare i princip samtliga av TFFs anfall. STÅPLATS undrar om inte 4-3-3 fungerar bättre med dagens trupp än vad 4-4-2 gör. Genom att spela 4-3-3 kan Salif få en klar plats i startelvan som nummer 9 där han flankeras av Söderqvist och Safiu.
 
För övrigt anser jag att…
 
4-3-3 är bästa uppställning med årets trupp, vi saknar yttermittfältare av kvalitet för ett 4-4-2
Backlinjen ska ställas upp i en annan konstellation
Det känns mycket stabilare än förra året
Kul att se Kasper Harletun spela

Betyg (1-5)
 

Hampsus Nilsson 2
Isak Jönsson 2
Fredrik Liverstam (ut 45) 2
Anton Tideman 2
Fritiof Björken 1
Erik Andersson (ut 46) 1
Herman Hallberg 2
Haris Brkic (ut 46) 1
Mattias Håkansson 1
Måns Söderqvist 1
Fatawu Safiu 1
Salif Camara-Jönsson (in 46) 3
Christian Köhler (in 46) 2
Kasper Harletun (in 45) 2

Samuel Yngve2020-06-28 09:39:46
Author

Fler artiklar om Trelleborg