Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2024-03-31 15:00

Trelleborg - Oddevold
1 - 2

NEEEEEEEJ

NEEEEEEEJ

TFF börjar säsongen med att tappa en ledning på hemmaplan mot en nykomling som tyvärr får den positiva känslan inför säsongen att försvinna.

Vad hände i andra halvlek?
TFF började matchen stabilt och agerade som ett lag men utan att glänsa. En jämn första halvlek mellan två lag som kände på varandra. Matchens första mål var en riktig pärla signerad nyförvärvet Armin Culum som knorrade in bollen i bortre krysset från ett bra läge i straffområdet. En perfekt start för vår offensiva talang som Ståplats har stora förhoppningar på.

Men i andra halvlek händer det. Igen. Laget går inte att känna igen och enkla mål släpps in. Oddevold kom ut påkopplade med en hög press och TFF klarade inte av att hantera det. Oddevold vänder matchen till 1-2.

TFFs forcering?
Efter att Oddevold gjorde 1-2 verkade det som att TFF-spelarna tänkte: vad håller vi på med? För helt plötsligt kom fötterna igång och spelarna började ta egna initativ. Spelet blev enklare, rakare och Oddevold fick direkt problem. TFF hade flera bra chanser till att få in en kvittering men det ville sig inte för dagen.

I slutändan är det tyvärr så att flera av de rutinerade spelarna inte gör tillräckligt bra ifrån sig i matchen. Felix Hörberg, Zander Hyltoft, Pierre Larsen och Filip Bohman måste prestera på en högre nivå som de erfarna spelarna de är. Felix Hörberg ska vara Superettans bästa högerback, det är han inte i närheten av just nu.

Talangerna
Den viktigaste skillnaden mot tidigare säsonger är att TFF har minskat antalet alibispelare. De här lite äldre spelarna som är ganska allround, beskrivs ofta som erfarna men bidrar i slutändan väldigt lite till laget och föreningen. De gör sitt jobb men ingenting mer. De har ingen förankring lokalt i Trelleborg, de bidrar inte med något oväntat på planen och de har inget försäljningsvärde över huvud taget.  

Abel Ogwuche, Emmanuel Godwin, Kalle Wendt och Armin Culum är tydliga exempel på unga spelare som visar att TFF har brutit sitt dystra mönster. De är unga spelare som fick spela från start idag och har spännande spetsegenskaper som tydligt lyser igenom. Det är fyra spelare som med mycket speltid har en möjlighet att utvecklas till spelare som faktiskt kan säljas för mångmiljonbelopp. Hoppas nu TFF kan erbjuda dem en utvecklingsmiljö där de får spela kontinuerligt.

Sammantaget ska vi vara ärliga med att attraktiv anfallsfotboll, en mittenplacering och att en eller flera spelare utvecklas positivt är en rimlig målsättning för år 2024.

För övrigt anser jag att…
- Klubben för tillfället visar upp en hälsosam kultur och en tydlig plan för framtiden
- Trelleborgarna borde vilja komma till Vångavallen och stötta en förening i harmoni

Betyg (1-5)
Andreas Larsen                           2

Felix Hörberg                               2
Abel Ogwuche                             2
Charlie Weberg                            2
Emmanuel Godwin (ut 67)           2

Zander Hyltoft (Ut 83)                  1
Pierre Larsen                               1
Kalle Wendt (Ut 67)                     2

Othmane Salama (Ut 83)            1
Filip Bohman                               1
Armin Culum (Ut 83)                   3                          

Eren Alievski (in 67)                    2
Fritiof Björken (in 67)                  2
Hady Saleh Karim (in 83)           -
Tobias Karlsson (in 83)              -
Nicolas Mortensen (in 83)          -

Fram för framgång!

 

STÅPLATS2024-03-31 16:54:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg