Lagbanner
Stora Valla, 2020-07-18 17:30

Degerfors - Trelleborg
1 - 0

Noll poäng borta mot Degerfors

Noll poäng borta mot Degerfors

Inför den tuffa bortamatchen mot topplaget Degerfors var det nog inte många TFF-supportrar som trodde på alltför många poäng. Föga förvånande ledde också hemmalaget mot slutet av matchen. En rejäl chans till åtminstone en poäng dök dock upp när TFF fick straff med några få minuter kvar.

TFFs duktige mittfältare Herman Hallberg var den som klev fram för att slå straffen. Tyvärr blev det ett riktigt svagt avslut från 11 meter och målvakten låg nästan ner när han i stort sett greppade bollen.
 
Straffmissen betydde att resultatet 1-0 stod sig tiden ut och TFF:arna fick noll poäng med sig hem till Skåne. I övrigt var man annars hyfsat med i matchen och vaskade fram en och annan målchans, även om Degerfors kändes lite bättre på det mesta.
 
Dessvärre är TFF anno 2020 ett lag för den nedre halvan, åtminstone baserat på första fjärdedelen av årets serie. Efter 7 omgångar har laget bara presterat 6 mål framåt. Med den skrala målskörden är man sämst i Superettan tillsammans med Gais och Umeå.
 
Bakåt har det blivit 7 insläppta på då lika många matcher, vilket såklart är fullt godkänt.
 
Personligen hade jag förväntat mig mer av TFF i år. Onödiga poängtapp som 0-2 till 2-2 borta mot Akropolis och nu missad chans till 1-1 borta mot Degerfors har vi inte råd med. Tre poäng extra där och situationen hade varit annorlunda. Jag vet, det är små marginaler.
 
Desto större marginaler var det däremot mot Öster hemma (förslut 0-1) och Ljungskile borta (förlust 2-0) där insatserna från de blåklädda var mindre sevärda.
 
Tränare Haynes med kollegor har fortsatt mycket att jobba med. Dessvärre har de inte lika många anfallare att jobba med. Skador i skrivande stund på både Måns och Salif är inte direkt en bra situation. Samtidigt har Måns och Salif tillsammans med Fatawu Safiu mäktat med hela noll mål sammanlagt. Anfallskris är nog bara förnamnet alltså.
 
Bakåt har det sett bättre ut än befarat, enligt min åsikt. Men det blir väldigt uddlöst när det händer så lite framåt. Anfall är ju bästa försvar, sägs det.
 
På lördag väntar Dalkurd hemma på Vångavallen. Låt oss hoppas att TFF har marginalerna på sin sida denna gång!

Magnus Palm2020-07-24 12:41:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg