Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-08-31 19:00

Trelleborg - Öster
1 - 0

PEETAR!!

PEETAR!!

Seger och uppe på kvalplats efter ett jävligt snyggt fotbollsmål signerat Petar Petrovic.

Snacket innan match handlade om två målsnåla lag som både två har en tajt defensiv. Öster har förtvivlat svårt att göra mål framåt men släpper också in lite mål bakåt, TFF släpper också in väldigt få mål bakåt och har om något lite bättre offensiv än Öster.

Det som skiljer lagen åt tillskrivs igår Petar Petrovic som med en magisk kanon sätter bollen i mål efter en snabb spelvändning där Jesper Modig bryter förtjänstfullt, tittar upp, hittar Petar som tar sig in i straffområdet och får till ett magiskt mål.

Första halvlek är inte mycket att skriva om, tajt defensiv åt båda hållen och knappt en halvchans att skriva om. En ganska slätstruken insats och de problem som vi på Ståplats skrivit om många gånger under säsongen kvarstår i det offensiva delarna.

TFF får bättre träff i sitt presspel i andra halvlek och skapar en hel del chanser där bland annat Östers målvakt gör en otrolig enhandsräddning på en nick från Dzenis Kozica.

Allt som allt gör TFF en bra match med fin press och vill framåt men när vi närmar oss det där straffområdet känns det som man blir rädd för vad som komma skall och man vill lägga över ansvaret på någon annan. Det skjuts för lite och passas allt för mycket.

Känslan av att årets Superettan är ganska medioker sitter i, vi gör ingen superinsats och har problem med det offensiva spelet där allting är omständligt och ändå ligger vi på en tredjeplats. Känslan av att vi har mer att plocka ut ur truppen är stor. Förhoppningarna på framför allt Kozica när han plockades in som offensiv förstärkning har inte infriats även om insatsen mot Öster är den bästa jag sett honom göra i den blå tröjan, involverad i spelet och kommer till ett och annat läge.

Kan man få önska sig att lite självförtroende kan infinna sig i den sista tredjedelen och vi kan få till mål på det som skapas framåt så blir hösten mycket trevlig ur ett TFF perspektiv. Önskar även att Petar får ordning på sin kropp och kan spela de sista 12 matcherna utan problem för han är väldigt viktig för offensiven eller så önskar jag mig att någon annan stepar upp och tar tag i den där offensiven som man så gärna vill se!

Avslutningsvis så tycker jag att Isak har tagit kliv denna säsong till att bli en riktigt bra mittback. Modig på vänsterkanten gör en kalasmatch igår. Skoj att se!

Fram för framgång!
 

Linus Nilsson2021-09-01 14:43:58
Author

Fler artiklar om Trelleborg