Lagbanner
Borås Arena, 2021-09-18 13:00

Norrby IF - Trelleborg
1 - 1

Poäng trotts stundtals avsaknad av spel

Poäng trotts stundtals avsaknad av spel

Matchen mot Norrby slutade 1-1 trotts att spelet hackade ordentligt. Det var långsamt, omständligt och håglöst. Ett otroligt vackert fotbollsmål från Saeid räddar en pinne till oss.

När TFF av i dag förväntas föra spelet hackar spelet rejält, farten saknas, kreativiteten saknas och det ser mer ut som att man försöker lägga över ansvaret för offensiven på någon annan än att själv hjälpa till. Jämför man insatsen mot Norrby med den mot HIF så blir man nästan lite mörkrädd. Hur kan skillnaden på två matcher vara så stor?

Den enda uppenbara skillnaden är att Norrby har gjort sin läxa och spelar på ett sätt som inte TFF kan hantera. Man ligger rätt och ställer om fort när de väl får chansen. Man lägger över ansvaret på TFF och TFF klarar inte av att hålla uppe tempo och hitta offensiva lösningar. Vårt centrala mittfält i första halvlek är så otroligt anonymt och avsaknaden av en tia är stor, i stället försöker man spela via kanterna men avsaknaden av längd inne i straffområdet är uppenbar vid dessa lägen även om Offia hade en hyffsad nick i mitten av halvleken.

Man väljer att byta in Håkansson i paus och därmed spela en mer rak 4-4-2 och får genom det en bättre träff i sitt spel. Men i mina ögon saknar vi Haris väldigt mycket, som har höjt sitt spel otroligt i år och är mycket inblandad i det offensiva spelet. Han har skapat en fin trygghet i det centrala spelet och hittar offensiva passningar i högre tempo vilket är det som behövs. Att stå still och spela fotboll kan alla försvara sig mot.

Hur som Saeids otroligt vackra fotbollsmål räddade en poängen även om det var ytterst nära att det förvandlades till noll när det schabblades och Norrby kunde komma 4 mot 1 i slutet av matchen men som tur var böjd de tillbaka på schabblet och lyckades inte få till ens ett avslut.

Frågan kvarstår varför har TFF så otroligt svårt att hitta sitt spel när man ska föra spelet mot en motståndare som verkligen gjort sin läxa och spelar efter sina resurser? Varför hamnar man i ett så lågt tempo att alla anfall är mot 11 spelare? Vi har ju farten det vet vi ju om!

En annan sak som slog mig är att nu måste Petar hitta ett annat avslut när han kommer fint i straffområdet, att variera sig är viktig annars kan målvakten bara avvakta.

Kampen fortsätter och toppstriden är ju otroligt jämn, skiljer i skrivande stund 5 pinnar från första plats till 6 plats så att vinna fotbollsmatcher börjar bli viktigt om vi ska fortsätta vara där i toppen och kriga. Och vi vinner inga fotbollsmatcher om spelet ska vara så här knackigt framför allt i offensiv del av spelplanen.

Fram för framgång!
 

Linus Nilsson2021-09-20 14:20:01
Author

Fler artiklar om Trelleborg