Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-08-15 15:00

Trelleborg - GAIS
1 - 0

Seger och ytterligare en nolla

Trotts stort spelövertag större delen av matchen så är det iskallt i offensivt straffområde men i år lyckas vi vinna matcher som ser ut på detta vis och matchens frälsare är Björkén och ett Gaisben.

TFF tog tag i taktpinnen direkt från start och får utdelning av sin höga press och det fina spel man visade under försäsongen är tillbaka, i alla fall i denna match där man prickar rätt i det mesta man gör. Man vinner boll högt upp i banan och man tillåter inte GAIS att få den tid de vill ha.

Fortsätter det så här så kommer det vara en skön höst med många fina matcher och bra resultat.

Ändå är det något som skaver lite i mitt TFF-hjärta. Den stora frågan är vem i hela fridens namn ska göra målen? Det är så iskallt i offensivt straffområde att en vinterdag i Gällivare skulle kännas som västra sommardagen.

Vi skapar lägen för att punktera matchen redan i första halvlek men det krävs ett GAIS-ben för att vi ska få hål på dem. Vi saknar den där anfallaren som gör 10+ baljor på ett år, den som i och för sig alla lag eftersöker men det är kanske det som gör att vi slutar 4 i stället för topp 3.

Missuppfatta mig rätt, ingen är gladare än jag för de tre poängen och det är ju ljusår bättre än i fjol där en match av denna karaktär hade renderat i ett 0-1 i röven i 92:a minuten och total misär.

Nu njuter vi av att vi inkasserade fjärde hållna nollan i rad och önskar att vi inom en snar framtid nås av att nytt långt kontrakt är skrivet med Kristensen. Vi njuter även av att Saeid går in och gör en fin insats trotts att han bara tränat 3 pass med laget. Han kommer verkligen bli en tillgång!