2 - 3

Tåget stannade och väntade på TFF

Det var en match som hade det mesta och i slutändan lyckades TFF göra något som dom inte har gjort på 4 matcher i rad, vinna en match.

Det var full fart från början och att lagets bästa spelare fick börja från start märktes direkt.

Petar satte full fart så fort matchen blåstes igång och hela laget verkade ha en hög energi direkt.

Det var också det som ledde till en tidig hörna där Petar drog till bollen stenhårt rakt i målet bakom en helt skymd målvakt i GAIS-målet och 0-1 efter 4 minuter.

Sen kom det som har blivit så signifikativt för TFF, “sjabblandet” med boll och ett otroligt dåligt ingripande av Hampus i mål där GAIS enkelt kunde rulla in bollen till 1-1 enbart 2 minuter efter första målet. Där gick luften ur mig direkt lika snabbt som den kom efter Petars mål.

Men TFF var inte färdiga, långt ifrån. Efter att ha tilldelats en frispark ute vid hönflaggen och ett väldigt dåligt ingripande av hemmalagets målvakt så kunde Dzenis Kozica i matchminut 16 enkelt lägga bollen i mål och TFF ledde matchen igen.
Enbart 3 minuter senare så kontrade TFF efter ett misslyckat anfall av GAIS och snabbast av alla var lagets gigant Petar Petrovic, han tog bollen och sprang, rullade upp sin försvarare och chippade in bollen över målvakten och gjorde sitt andra mål i matchen.

Dessa 19 minuter var det bästa jag har sett av TFF denna säsongen när det gäller offensiv kraft där det letades luckor och löpningar kom konstant, passarna gick fram och allt flöt på bra. Med en spelare som Petar på plan så är TFF ett helt annat lag offensivt.
Resten av matchen blev en ganska tilltäppt tillställning där hemmalaget lyckades göra 2-3 precis innan halvlek. Men TFF lyckades med något som vi inte är vana vid, dom stängde matchen och andra halvlek var ganska tam åt båda hållen. För TFF:s del beror det mycket på att Petar fick gå av planen med 25 minuter kvar av matchen, där tog det offensiva spelet slut i TFF.

Även om vi har Henry Offia där framme som, likt Fredrik Jensen, springer på varenda boll och sätter press på backlinjen så hjälper det inte om det inte finns någon annan offensiv kraft i laget och det har vi med Petar på plan.

Det kan tyckas att jag lyfter fram en spelare väldigt mycket här och att det trots allt är 11 spelare i ett lag, men när det är så tydligt att vårt offensiva spel är så beroende av en spelare så är det inte mer än rätt att lyfta fram honom.
I Petar har vi lagets bästa spelare, en spelare med teknik, snabbhet, bra skott, tvåfotad och som läser spelet bra. När hade vi det senast?

Backlinjen som bestod av Björkén, Dhaini, Liverstam och Tideman gjorde en ok match men inte mer och Hampus i mål fortsätter att blanda och ge lite som han själv känner. Det ska också nämnas att när Isak Jönsson blev inbytt och Dhaini flyttades upp till defensiv mittfältare så stängdes försvaret rejält. Det verkar som att just unge Isak har vuxit till sig med en så pass erfaren och meriterad spelare som Fredrik Liverstam bredvid sig, där har vi ett mittlås som har börjat hitta varandra väldigt bra.

Kan TFF fortsätta på denna trenden eller var detta enbart en urladdning som skedde?

Kommer TFF gå tillbaka till att kryssa varje match?

Kommer vårt offensiva spel fungera lika bra nästa gång?

Är det nu Kozica kommer börja leverera?

Kommer Offias otroliga arbetsmoral och slit utmynna i några välförtjänta mål?

Kan Liverstam få ordning på försvaret?

Måste Hampus göra minst ett misstag varje match?

Det är många frågor som behöver svaras på och det är många matcher kvar, men det måste lösas snabbt. När säsongen är slut så hoppas jag att vi kommer vara topp tre, vilket vi absolut kan vara om vi kan visa upp ett spel som idag. Men allt spel kan inte ligga på en-två spelare att lösa, alla måste steppa upp och leverera 90 minuter bra fotboll för att vi ska vara ett topplag när säsongen är över.

Nästa match är på måndag 24/5 mot Västerås, en vinst där så kan vi kanske få ett litet ryck i tabellen.