Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-08-26 19:00

Trelleborg - Varbergs BoIS
0 - 1

TFF - Varberg 0-1

En halvlek med betyg G+ och en halvlek med G- gav inget andrum neråt i tabellen. Istället är det bara tre poäng ner till negativ kvalplats och ovissheten kring vem som ska göra målen fortsätter.

Första halvlek var en jämn sak och trots att det var topplaget Varberg som gästade Vångavallen var det inte direkt ljusår i skillnad mellan de båda lagen. Varberg var givetvis inte sämre än TFF men några topplagstakter syntes det inte mycket av.

Båda lagen spelade som sagt en helt ok fotboll för denna nivå men inget av lagen skapade några vidare lägen och det blev aldrig riktigt farligt att nollan skulle spräckas åt något håll. Den bästa chansen hade Erik Andersson i ett anfall med bra fart men dessvärre gick skottet tätt utanför bortre stolpen.

Och oj, vad man saknar mer av den varan – fartfyllda anfall. Det är ett sorgligt konstaterande att TFFs anfallsspel är långsamt, vilket innefattar bristfällig rörlighet och avsaknad av precisa djupledspassningar.

Förväntningarna blir ju också därefter, så med nuvarande måttstock spelade vi i första halvlek ändå en fotboll som får godkänt med ett litet plus i kanten. Ett litet fall framåt, med andra ord.

I andra halvlek tappade TFF – eller så var det Varberg som började hitta sitt spel bättre – och Varberg skapade både tryck på TFFs planhalva samt ett antal farligheter.

Detta ledde successivt till ett än mer stressat TFF-spel – och därmed fler individuella misstag – och till slut lyckas man inte längre stå emot och 0-1 var ett faktum efter att backlinjen fallerat.

Det som var en förstahalvlek med G+ blev till en halvlek med G- och man förlorar matchen med uddamålet och får lämna planen mållösa.

Något som förbryllade Ståplats inför matchen när laguttagningen presenterades var hur man kunde sätta vår bästa mittback som högerback. Isak är en duktig mittback som saknar alla egenskaper en bra högerback behöver. Vi ställer oss istället frågan; vad är det för fel på Albin Nilsson? En ytterback med en två bra inläggsfötter, varför får han inte ens chansen när (mittbacken) Vesterlund inte kan spela (högerback)?

Som supporter undrar man också varför det ska vara så svårt att få igång ett snabbt djupledsspel? Vi har dessvärre inte kunnandet i truppen att lirka upp ett lågt försvar som består av 9-10 man, och ska vi undvika att hamna i ett sådant läge krävs det fart och rörlighet! Löpningar på kors och tvärs och en boll som flyttas mer i planens längdriktning än på tvären. Peter pratar om det men det syns inte på plan...