Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-08-11 15:00

Trelleborg - Brommapojkarna
1 - 1

Trelleborgs FF - Brommapojkarna 1-1

Trots kraftigt spelövertag och ledning sent i matchen så blev det ytterligare ett surt kryss för TFF. Onödigt, orimligt och högst felaktigt.

Två förändringar i startelvan sett till föregående match mot Syrianska. Glasberg in istället för Vesterlund på högerbacken och Henrik Johansson in istället för Oscar Johansson till höger på mittfältet. Henrik som därmed fick göra sin första start för sin nya klubb.

Att båda lagen spelade allsvensk fotboll så sent som i fjol är lite utav en gåta, sett på säsongen i stort och i synnerhet på dagens batalj. Där jag ändå tycker att TFF försöker spela och hade också mest boll under den första halvleken. BP har haft det tuft och parkerade på jumoplatsen i tabellen inför matchen, förlitade sig på omställningar och kändes matchen igenom ganska uddlösa framåt.

Trots spelövertaget så hade dock TFF förskräckligt svårt att skapa chanser, det skulle till en halvslapp hemmåtnick från en BP-försvarare, men en friställd Antwi fick dock inte avslutet på mål. Utöver den gratischansen och ett hyggligt distansskott signerat Henrik Johansson, fanns det i ärlighetensnamn inte mycket att skriva hem om chansmäsigt i den första.

Illavarslande att TFF bästa försvarsspelare, Isak Jönsson, lunkade av i slutet at första halvlek. Oklart vad som hände där, men låt oss hoppas att det var ett ”säkerhetsbyte” efter någon känning, för Isak behöver vi snabbt tillbaka i startelvan. In i mittförsvaret kom Bozidar Velickovic, som därmed debuterade i den blåtröjan.

Andra halvlek inledes med ytterligare en bjudning. Denna gång var det inbyte Velickovic i hemmalaget som bjöd motståndarna på en gratischans och återigen var det en misslyckad hemmåtnick, den friställde BP-anfallaren fick dock inte heller han avslutet på mål. Fortsatt mållöst.

TFF fortsatte rulla boll, skapade ett par halvchanser, men hade fortsatt oerhört svårt att spela sig förbi BPs köttmur och hitta riktigt feta chanser. Det absolut bästa läget hade kanske ändå Velickovic, som efter hörna fick bollen framför sig tämligen ohotad i straffområdet, men drog på för kung och fosterland och bollen letade sig 4-5 meter över.

Det skulle krävas några extravagant för att få hål på BP denna dag och något extravagant har TFF i Sebastian Ohlsson (att inget allsvenskt lag fått upp ögonen för denna kompletta innermittfältare är för mig ännu en gåta). Men dryga tio minuter kvar, från stillastående positionen, en bra bit utanför straffområdet, drog han till och stod kanske för årets mål(?). Snyggt Sebbe! Vi har sagt det förut och säger det igen, skjut mer och skjut ofta!

Matchen kändes avgjord, ledningen var högst rättvis, BP såg tröttkörda ut och hade mer eller mindre inte skapat någonting framåt på egenhand på hela matchen. Men så då, matchminut 88, en BP-spelare avlossar ett skott från vänsterkanten i straffområdet, en annan BP-spelare står mitt i bollbanan i målområdet, bara någon meter framför Larsen i TFF-målet, han hoppar över bollen och kanske touchar den i samma veva, bollen går i mål. Solklar offside, linjedomaren har höjt flaggan, inget snack om saken. Men huvuddomare Fredrik Hansson bestämmer sig efter överläggning med sin linjedomare att ändå döma mål. Obegripligt, horribelt och matchen slutar 1-1. Tack för det Fredrik Hansson, hoppas du inte dömer fler matcher på elitnivå efter det här.

Positivt då? Henrik Johansson fick ett timme på sin högerkant och jag måste säga att han var en av hemmalagets bästa spelare. Bra med boll, rörlig och fint driv. Sebastian Ohlsson också såklart, vackert mål och bra både framåt och bakåt.

Negativt? Förutom att vi blir rånade på två poäng så får man kanske ändå intala sig själv att det är onödigt att sätta sig i ett läge där ens risken finns. Självklart skulle vi haft bättre utdelning på spelövertaget och lett med mer än ett mål mot slutet. Då hade det funnits lite felmarginal att jobba på. Anfall är bästa försvar.