Lagbanner
Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-04-28 15:00

Trelleborg - Dalkurd FF
2 - 0

Trelleborgs FF - Dalkurd FF 2-0

Trelleborgs FF - Dalkurd FF 2-0

Två före detta allsvenska lag med tveksamma säsongsstarter möttes under söndagseftermiddagen på klassiska Vångavallen. TFF var inför matchen jumbo i Superettan och hade på fyra försök inte lyckats vinna en enda match. Än värre är att det inte heller går att säga att TFF skulle ha vunnit någon av de fyra första sett till hur laget har spelat. Dalkurd hade inför matchen en poäng mer än TFF men har inte heller imponerat.

Om matchen

TFF spelade matchen igenom med en 4-4-2 med låg backlinje. TFFs backlinje bestod av en mittback till höger (Vesterlund), Hugo Andersson och Isak Jönsson i mitten samt Tideman till vänster, en Tideman som även han är kompetent som mittback, det vill säga en riktig köttmur med defensivt fokus. På innermittfältet spelade E. Andersson och S. Ohlsson i Robin Nilssons frånvaro vilket ger TFF mer offensiv kompetens på innermittfältet och en högre högstanivå. På kanterna huserade Hörberg och Håkansson och i anfallet fanns mer rutin än snabbhet med Camara-Jönsson och Zoran.

Första halvlek

Ett bollskickligt Dalkurd var snäppet vassare än ett passivt TFF i första halvlek. Bästa spelare i TFF under första halvlek var målvakten Andreas Larsen som höll kvar TFF i matchen. TFF var i sin tur inte helt ofarliga och hade ett antal nästan-lägen. TFF gör ingen bra första halvlek, vad ville egentligen TFF förutom att stå lågt med backlinjen och låta Dalkurd vara spelförande? Försvarsspelet var ok men mittfältet tappar väldigt ofta boll när de sätts under press och det gör anfallet otroligt lidande.

Andra halvlek

TFF började andra halvlek klart bättre och satte full fart framåt direkt och det gav tidig utdelning genom Mattias Håkansson som fick bollen på sig efter en ribbträff av Erik Andersson. Bra aktion av Erik Andersson som drev fram bollen rakt genom Dalkurd-försvaret, något Ståplats vill se mera av i kommande matcher. TFF såg ut att vara mer trygga och lugna efter ledningsmålet och fokuserade på att ligga rätt i defensiven. Dalkurd skapade inte speciellt många chanser trots stort bollinnehav tack vare ett noggrant och uppoffrande försvarsspel från TFFs sida. Zoran träffade stolpen med ett snyggt långskott innan Isak Jönsson tråcklade in ett klassiskt mittbacksmål på hörna. Äntligen lite flipper i straffområdet som gynnar TFF. 

Avslutande tankar

TFF gör en solid insats mot ett bollskickligt Dalkurd och tar säsongens första trepoängare. Äntligen sitter försvarsspelet och TFF har nu hållit nollan i två raka matcher, skillnaden mellan denna och förra matchen är att Dalkurd inte hade speciellt många chanser jämfört med Västerås som hade en hel del. Eftersom Dalkurd är ett bättre lag än Västerås var detta ett klart steg framåt.

Ståplats hoppas att TFF kan bygga vidare på denna vinst och våga vara mer offensiva i kommande matcher på hemmaplan, förhoppningsvis kommer självförtroendet med att försvarsspelet sätter sig. Ståplats tar med sig att målvakten och mittbackarna gör en mycket bra match, i övrigt är vi mest lättade över årets första trepoängare, den satt hårt inne.

Betyg (1-5)
 

Andreas Larsen   4
Niklas Vesterlund 2
Hugo Andersson 3
Isak Jönsson 3
Anton Tideman  2
Felix Hörberg 2
Sebastian Ohlson  2
Erik Andersson 3
Mattias Håkansson 3
Salif Camara- Jönsson 2
Zoran Jovanovic 2
Dennis Antwi 2
Oscar Johansson 2
Haris Brkic För kort speltid

Fram för framgång!

Samuel Yngve2019-04-29 08:48:45
Author

Fler artiklar om Trelleborg