Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-04-15 19:00

Trelleborg - Norrby IF
1 - 1

Trelleborgs FF - Norrby IF

Länge, länge såg det ut som en förlust men Zoran räddade en pinne i matchens sista minut med ett fint avslut och gjorde därmed sitt tredje mål i den tredje matchen. Men mycket positivt finns inte att ta med sig från matchen.

Matchen hann knappt starta innan Oscar Johansson hade fått bollen på handen och gett gästerna ett finfint läge att ta ledningen från 11 meter men Larsen chansar rätt och gör en mycket fin räddning av straffen.

Efter detta tog TFF över matchbilden utan för den saks skulle skapa särskilt många klara målchanser. Bästa läget hade Felix som efter en smörpassning från Zoran kom fri med målvakten men fick felträff och avslutet gick högt, högt över. Norrby var inte, trotts ett klart TFF övertag, ofarliga och skapade också en del halvchanser och några farliga hörnor.

Ett par minuter innan paus kommer så kallduschen, deras anfallare får en meter eller två helt utan press, kan vända inåt i banan och placera in bollen vid vänstra stolpen och jag ställer mig frågan, var är vårt försvar? Hugo Andersson faller och faller och faller och Glasberg har hamnat på efterkälken efter en offensiv räd. Var är pressen på anfallande spelare? Varför försöker man inte styra honom utåt mot hörnflaggan i stället för att ge honom 2 meter plats?

Andra halvlek präglas av fantasilöshet, sidledspassningar och gåfotboll från de blå pågarna. Norrby kunde ta det lugnt i sitt försvarsspel, passningarna framåt kom aldrig och när de kom gick det så långsamt så man kunde ha läst om den i gårdagens TA.

Visst vi skapade en del halvchanser och Norrbys målvakt gjorde några fina räddningar men å andra sidan kunde Norrby punkterat matchen när en Norrby-spelare kom helt fri mot mål men som tur är snubblade på sig själv eller en grästuva och Larsen kunde ta bollen framför en liggande anfallare.

Hoppet hade helt försvunnit när vi lyckas skapa ett par lägen där Zoran på en retur lyckas placera in bollen i nät. 1-1 var ett faktum.

Vet knappt om det finns något positivt att ta med sig från matchen. Det skulle vara att Antwi och Reinholdsson stod för två fina inhopp och backlinjen inte riktigt såg lika snurriga ut som den gjort tidigare.

Men igår försvarade sig Norrby djupt i stället för som i tidigare matcher, där motståndarna pressat högt, och det visar sig att vi klarar varken att dyrka upp ett lågt stående försvar eller att bli satta under press. Problemet är kanske det samma, det går helt enkelt för långsamt och fantasin saknas. Var är farten och fantasin på mittfältet?

Zoran som var mycket involverad i första halvlek kom helt bort i andra, trotts att han fick massor med yta framför backlinjen kom aldrig passningen till honom och försökte man slå den så slog man den i helt fel läge. Det resulterade i att han mot slutet av matchen för att ens få röra bollen hämtade den själv i backlinjen.

Det är helt uppenbart att Zoran är oerhört viktig för det kreativa spelet och får han inga bollar att jobba med så försvinner allt vad anfallsspel heter.

Betyg lagdel för lagdel (max 5,0)

Målvaktsspel 2,5/5
Larsen räddar straffen förtjänstfullt och kan inte göra något på målet men han fastnar allt för ofta på linjen.

Backlinjen 1,5/5
Backlinjen såg något mindre skakig ut än tidigare matcher så ett litet steg i rätt riktning. Ett misstag av Hugo leder fram till målet och ett misstag av Isak leder fram till friläget som resulterar i snubbel på grästuva. Finns en del att jobba på men som sagt ett litet steg i rätt riktning.

Mittfältet 1,5/5
Så otroligt mycket passningar i sidled, så otroligt många passningar som inte ger en meter, så lite kreativitet. Ska anfallsspelet fungera måste mittfältet komma upp ett par nivåer i sin prestation. Tempot måste höjas annars kommer vi varken klara av att spela mot det låga försvaret vi mötte igår och ej heller den höga press som vi mött i dom tidigare matcherna.

Anfallet 2,5/5
Zoran gör en bra match och sätter sitt tredje mål för säsongen på lika många matcher. Han är spindeln i nätet men i andra halvlek får han inga bollar att jobba med och kommer helt ur spel. Dennis som kommer in i stället för Salif gör en helt ok insats, hade behövt bli bättre vän med bollen. Reinholdsson kommer in och ser inspirerad ut och hoppas han får längre spel tid i nästa match.