Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-05-10 18:30

Trelleborg - Akropolis IF
1 - 1

Var det tåget som gick igår?

Även om TFF denna gång tar ledningen så hackar spelet avsevärt och det enda glädjeämnet från i går är att Petar Petrovic åter är på plan och på den halvtimme han spelar är han klart bästa TFFare.

Ska man se till första halvlek så är det väldigt oförtjänt att vi leder med 1-0. Ingenting stämde i spelet, man kunde inte slå en passning och mottagningarna fungerade inte. Må hända att det är planen som ställer till det men Akropolis tycks hanterar den bättre än vad hemmalaget gör och skapar betydligt fler chanser även om den sista spetsen saknades hos bortalaget, som tur är.

Fasta situationer är tydligen TFFs melodi, för även denna gång kommer målet från en sådan där Dhaini fick göra sitt första mål i Superettan efter att han tryckt in en retur från nära håll.

Första halvlek skapade i övrigt inga chanser alls från TFFs sida och som sagt, Akropolis saknade skärpan så de chanser de skapade rann ut i sanden.

Knappt 10 minuter in i andra halvlek kommer kvitteringen, Akropolis hittar ut från pressen och TFFs backlinje hängde inte med. Tideman blir helt överspelad och lämnar vänsterkanten helt öppen, Isak försöker men når inte fram och bollen spelas snett inåt bakåt där Daniel Larsson är först på bollen.

TFF gör snart därefter några förändringar. Petrovic och Safiu kommer in och några minuter senare även Vesterlund. Och framför allt är det Petar som gör skillnad, för plötsligt skapas de chanser, även om skärpan framför mål saknas precis som för AIF i första och att det i mina ögon ser ut som spelarna är rädda för att ta ett avslut utan försöker spela sig in i lilla straffområdet där man allt som oftast blir avväpnade.

Även om Petar är en positiv injektion i det offensiva spelet så resluterar det inte i mål så matchen slutar ytterligare en gång oavgjort och känslan av besvikelse är stor.

Blir sedan lite förundrad när Haynes säger i TA att han känner besvikelse men han tycker att vi är det klart bättre laget. Jag kan verkligen inte se att vi är det bättre laget i går. Möjligen sista halvtimmen när Petar är på plan men det skapas för få klara målchanser och det ska passas i stället för avslutas i tid och otid.

Låter lite som ledningen är tillbaka i tanken att det bara är otur som gör att vi inte vinner i stället för att se till att anpassa sin game-plan utefter hur matcherna artar sig och inte tjurigt köra vidare på något som verkligen inte fungerar. Vän av ordning kanske höjer en röst och säger han försökte faktiskt genom att flytta upp Offia på topp och sätta Haris till vänster men det ledde inte till någon större skillnad och ingen förändring i taktiken utan bara i var spelarna befinner sig på plan. För mig som supporter känns det väldigt uppenbart att det saknas en plan B.

Så jag hoppas innerligt att det inte var tåget som tuffade i väg igår och lämnade TFF på perrongen men om det inte ska vara så behövs det nu 3 poängare!