Påskbergsvallen A, 2019-04-07 15:00

Varbergs BoIS - Trelleborg
3 - 1

Varbergs BoIS FC - Trelleborgs FF
Så här såg det ut större delen av matchen när TFF skulle vända upp och starta anfall felvända.

Då var bortapremiären avklarad och motståndet stod Varbergs BoIS FC för och matchen slutade inte särskilt väl för gästande Trelleborgs FF.

Efter hemmamatchen mot GAIS som slutade 2-2 efter ett mycket tveksamt agerande av backlinjen så hoppades jag att man skulle fått bättre ordningen på defensiven, så var dock inte fallet.

Matchsummering
Hörberg var tvungen att lämna matchen i minut 12 efter att ha krockat med målvaktens armbåge vilket ledde till ett jack i bakhuvudet som var tvunget att ses om, detta innebar att TFF var en man mindre i ca 10 minuter. Varberg använde sig av detta och kunde i 16:e minuten göra mål bakom en skymd Larsen i TFF-målet.

Bara 4 minuter senare så fick Varberg en billig frispark på offensiv planhalva som lyftes in i straffområdet och en omarkerad Varbergspelare kunde enkelt hoppa upp och sätta pannan mot bollen som gick in bakom en hjälplös Larsen.

Efter det så var det TFFs tur att spräcka nollan, och det gjorde man genom Zoran som säkert placerade in bollen efter en “assist” av Perry som för dagen fick vara med från start.

Lyckan efter reduceringen blev dock kortvarig då Varberg enkelt kunde göra sig av med hela Trelleborgs backlinje, och dom fick gott om tid på sig att knorra in bollen bakom Larsen i mål. 3-1 stod sig matchen ut och även om Peter Swärdh gjorde alla sina byten innan 70:e minuten så hjälpte detta föga.

Eftertankar
Det såg ok ut framåt precis som förra matchen men bakåt är det fortfarande förvirrat och ivrigt. Det ser ut som att det inte finns någon riktig plan för hur bollen ska flyttas från backlinje till anfallare, det är gång på gång bollar som slås på felvända spelare som inte kan vända sig om utan väljer att spela hem igen.

Ska vi hitta en positiv sak bakåt så är det dagens målvakt som inte gjorde några misstag, på alla tre målen så var han hjälplös p.g.a. en utebliven backlinje.

De gånger som det blir farligt framåt är när spelarna från början är rättvända och kommer med fart. Hade både Perry och Salif varit lite kyligare så hade dom utan större problem gjort ett mål var, tyvärr fanns inte skärpan där idag.

Betyg lagdel för lagdel (max 5,0)

Målvaktsspel 2,5/5
Larsen hade det som tufft i bortapremiären utan att målen var hans fel. En godkänd insats får han ändå.

Backlinjen 1/5
Backlinjen såg likadan ut idag och det såg precis lika förvirrat och ivrigt ut som sist. Det finns ingen plan på hur dom ska spela upp bollen och det finns ingen riktig ledare bland backarna. Fortfarande otippat att Isak Jönsson lämnades utanför startelvan denna gången med tanke på hur det såg ut sist.

Mittfältet 2,5/5
Om stabilt var ordet sist så var det raka motsatsen idag. Innermittfältet var osynligt hela matchen och jag såg aldrig bollen vara nära varken Sebbe eller Robin. Våra yttrar var däremot bättre med mycket fart och teknik, roligt att Perry fick starta och jag tycker att han gjorde det bra. Vi har det gott ställt med snabba yttrar i säsongens TFF.

Anfallet 2,5/5
Anfallsparet Zoran och Salif var inte riktigt lika på hugget idag men Zoran lyckades ändå göra ett mål. Både Salif och Perry var när till ett mål var men nerverna kom mellan.
Antwi fick göra ett inhopp och det såg stundtals bra ut men som sig bör så händer det inte mycket den sista berömda tredjedelen.