Lagbanner
Gavlevallen, 2019-09-29 15:00

Dalkurd FF - Trelleborg
3 - 2

Värdelöst är ett snällt ord

Värdelöst är ett snällt ord

Efter två raka 0-3 förluster väntade den svåra bortamatchen mot Dalkurd under gårdagen. Inför 0(?) i publik visade TFF ännu en gång att någonting fundamentalt saknas i laget.

Ståplats satt ännu en gång klistrade framför tv:n och fick se sitt kära TFF göra ännu en dålig match och TFF är nu på allvar inblandade i bottenstriden. Det finns fortsatt ett par poäng tillgodo men med nuvarande trend är det klart illavarslande inför avslutningen. Nu måste laget ta sig samman för ett kval neråt är inget som detta lag vill vara med om med nuvarande kvalitet.

Formationen
Peter Swärdh försökte med en 3-5-2-uppställning som under första halvlek såg ut som ett mycket lyckat drag. TFF hade bra koll på Dalkurd som inte tilläts komma in i den farliga ytan framför TFFs straffområde. TFF vann också bollen i bra läge för kontringar flera gånger där Erik Andersson hade flera kreativa passningsförsök innan en boll till slut nådde fram till Salif som dunkade in 0-1 till TFF. Vid denna tidpunkt såg TFF mycket stabilt ut och undertecknad var imponerad av insatsen.

Försvaret
Men så kommer det. Det helt meningslösa kvitteringsmålet som kommer till på grund av tafatt försvarsspel och Dalkurd kan enkelt kvittera precis innan halvtidsvilan. Psykologiskt värdelöst tillfälle att släppa in ett mål, där den nye Bozidar är alldeles för passiv i sitt försvarsspel. Bozidar hade en tung match och förutom det taffliga försvarsspelet vid 1-1 var han även involverad i 2-1 till Dalkurd med ytterligare ett svagt ingripande. Bozidar har talang men behöver utveckla sitt spel både med och utan boll. Det går att se att han har bra teknik och ett bra tillslag på bollen men han måste vara mer noggrann med sina passningar inom backlinjen och till innermittfältet, många gånger slogs passningarna med så låg fart att andra spelare försattes i tidsnöd i onödan.

Peter Swärdh + Hugo Andersson = katastrof?
Peter Swärdh gjorde sitt bästa för att ändra på matchbilden efter att Dalkurd tydligt dominerat andra halvlek fram till sitt 2-1 mål. In kom Håkansson och Antwi där Antwi var den som lyckades få in en sen kvittering efter ett fantastiskt inlägg från högerkanten. TFF hade bra tryck på Dalkurd vid detta tillfälle och verkade gå mot en välförtjänt poäng. Men i matchens absoluta slutskede kliver Hugo Andersson ännu en gång in i handlingarna och gör bort sig i eget straffområde och Dalkurd kan efter en tilltrasslad situation avgöra matchen till 3-2. Hugo gör bort sig totalt i sin duell och medan kommentatorn till matchen menar att det är Isak som gjorde ett misstag anser undertecknad att det helt var Hugos boll och Isak bara gjorde sitt bästa för att hjälpa sin mittbackskollega men nådde tyvärr inte fram till bollen vid sitt rensningsförsök. Undertecknad kan inte förstå hur en egna talanger som Vesterlund och Isak kan prioriteras lägre än Hugo Andersson i mittförsvaret som gång på gång är skuld till baklängesmål i relativt ofarliga situationer.

För övrigt anser jag att…
- Sebastian Ohlsson och Isak Jönsson fortsatt är TFFs bästa spelare
- Hugo Andersson är säsongens sämsta värvning
- Peter Swärdh har inte visat någonting som är värt att bygga vidare på i tränarrollen till nästa år och han bör därför inte träna laget nästa år
- Peter Swärdh får godkänt för sina kortsiktiga värvningar men som sportchef måste man ha en långsiktigt hållbar filosofi där val av tränare, värvningar och ekonomi hänger ihop. 

Betyg (1-5)
 

Andreas Larsen 2
Niklas Vesterlund 2
Hugo Andersson 1
Isak Jönsson 3
Bozidar Velickovic (ut 63) 1
Anton Tideman 2
Sebastian Ohlson 2
Erik Andersson 3
Christian Köhler 2
Salif Camara-Jönsson  3
Henrik Johansson (ut 63)  1
Mattias Håkansson (in 45)  2
Dennis Antwi (in 63)  4
                   
Fram för framgång!

Samuel Yngve2019-09-30 17:14:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg