Lagbanner
Solid Park Arena, 2019-04-22 15:00

Västerås - Trelleborg
0 - 0

Västerås SK - Trelleborgs FF 0-0

Västerås SK - Trelleborgs FF 0-0

Inför mötet med Västerås på bortaplan hade TFF inte direkt rosat marknaden med endast två poäng på tre matcher. Spelmässigt blev denna match ett fall framåt, men trots många chanser lyckades man inte göra något mål. Som tur var lyckades inte heller motståndarna, för en gångs skull.

0-0-matcher har en tendens att vara relativt sömniga tillställningar, och ju längre ner bland divisionerna man kommer desto större är risken att ”förstörar-fotbollen” är det mest tongivande i sådana matcher. Mötet borta mot Västerås var dock ingen sådan match utan istället faktiskt ganska underhållande trots uteblivna mål.
 
Både Västerås och TFF ville anfalla och bägge lagen skapade ett flertal chanser matchen igenom. Man ska dock inte sticka under stol med att hemmalagets chanser var av en helt annan kaliber och stundtals blev man chockad över att VSK:arna inte fick bollen över mållinjen.
 
Därför måste det kännas bra att laget för en gångs skull kunde hålla nollan bakåt. Men trots detta fungerande inte försvarsspelet särskilt väl. Backlinjen har mycket kvar att jobba med, minst sagt.
 
Offensivt skapades som nämnts en del chanser och med lite bättre skärpa och flyt hade vi absolut kunnat vinna matchen med 0-2 – men vi skulle också ha kunnat förlora med 3-0 utan att någon hade protesterat nämnvärt.
 
Till lokaltidningen TA sa manager Peter Swärd följande:
”- Man kan ju sammanfatta det som så att det var två lag som var tydligt bättre offensivt än defensivt.”
 
Ett redan klassiskt citat med tanke på att matchen slutade 0-0…
 
Hade det blivit 3-3 hade jag förmodligen hållit med honom utan att blinka. Men när det blir mållöst? Asså, så…
 
Vidare sa den gode Peter även detta enligt TA:
”- Effektiviteten måste bli bättre från vår sida och vi måste bli bättre på att förhindra motståndarna från att bedriva anfallsspel.”
 
Det är svårt att inte hålla med.
 
Nåväl, TFF har fortsatt en hel del att jobba med. Bara 3 poäng på 4 matcher gör att endast målskillnad räddar oss från jumboplatsen redan efter fyra omgångar. Det vill till att saker och ting börjar falla på plats snart så att laget kan få lite medvind och luft under vingarna – även i tabellen. Oavgjorda resultat kommer man som bekant inte långt med.
 
Det känns tufft att konstatera att det redan börjar bli måste-matcher, men närmast väntar Dalkurd hemma på söndag. En seger i den matchen hade varit mer än välkommet!

Magnus Palm2019-04-25 23:55:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg