Thomas "Tolle" Lagerlöf om Syr. Kerburan matchen
Thomas "Tolle" Lagerlöf

Thomas "Tolle" Lagerlöf om Syr. Kerburan matchen

 

Väsbyredaktionen ringde upp Thomas Lagerlöf dagen efter 5 - 2 segern mot Syrianska Kerburan.

 
God morgon! Tack för gårdagens ypperliga underhållning på Vilundavallen.

 - Tacka inte mig – tacka spelarna! -  Kollektivt genomför de matchen tillsammans på ett fantastiskt bra sätt och då får många också chansen att visa vilka fina individuella kvalitéer de besitter.

 Var det säsongens bästa insats?

 - Varje match lever lite sitt eget liv, vilket gör det svårt att rangordna olika matchprestationer. Tveklöst var det dock en väldigt bra prestation som ger oss många positiva bitar att ta med framöver.

 Några saker som du är extra nöjd med?

 - Det är såklart lätt att glädjas åt att vi gör 5 mål framåt och att flera av dem är riktigt fina fotbollsmål, frukten av ett kontrollerat anfallsspel kryddat med bra individuella prestationer.
 - Annars är det två saker som känns extra glädjande. - Först och främst den ödmjukhet med vilken vi genomför hela matchen. Löpviljan är på plats trots värmen, och matchen igenom
   klarar vi av att fokusera på enkelhet och tydlighet.
 - Spelarna gör det enkla väldigt bra och sparar de mer avancerade konsterna tills de verkligen behövs, de accepterar sina roller till fullo och agerar med en tydlighet som gör det väldigt
   enkelt att läsa av varandras intentioner, både offensivt och defensivt.

 - Sen känns det också riktigt bra att vi spelar ett så pass varierat anfallsspel, vi skapar mängder av målchanser under matchen och vi gör det på väldigt många olika sätt.

 Något som kan bli bättre?

 - Allt.  - Det finns ingenting som inte kan bli bättre.  - Vi strävar alltid efter att vår bästa insats ska komma i nästa match.

 Då får vi hoppas att det blir så. Men om jag formulerar om frågan då: Var det något som du var missnöjd med i matchen igår?

 - Missnöjd vill jag kanske inte kalla det, men det retar mig lite att vinna med 5-2 och ändå ha en känsla av att motståndarna är nöjda med resultatet.
 - Sett till spelet ute på planen och antalet målchanser som skapas så borde vi nog ha vunnit med större siffror.
 - Kerburan fick ha målmässig kontakt alldeles för långt in i matchen.
 - Samtidigt visar det på en väldig styrka att vi klarar av att behålla enkelheten och lugnet i vårt spel trots att det tar längre tid än nödvändigt att punktera matchen.
 - Tappar man tålamodet och börjar överarbeta situationer så är det lätt hänt att släppa in motståndaren i matchen igen.

 Sista matchen för vårsäsongen i Karlstad på lördag innan serien vänder. Dina tankar inför den?

 - Vi kommer först analysera gårdagens match med spelarna på måndag.
 - Sen släpper vi det som varit och riktar in oss mot matchen på lördag.  - Vi har många formstarka spelare i en trupp där konkurrensen hårdnar mer och mer, vilket är viktigt för vår fortsatta utveckling. 
 - Vi kommer fokusera på vårt eget spel och vad vi ska prestera i matchen, men vi har självklart gjort läxan och har även bra koll på Karlstad. -  Vi vet att det är en tuff utmaning som väntar, men det är
   en utmaning som vi längtar efter att få ta oss an.

 Startelva: 
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, David Fällman, Mtaka Simba, Christoffer Eriksson – Sal Jobarteh, Jonatan Lundevall – Bryan Massa, Robin Quaison, Jacob Eriksson – Osman Sow

 Byten:

Jacob Ericsson – Daniel Ålund (60)

Jonatan Lundevall – Eyasu Alemayehu (73)

Robin Quaison – Robin Palacios (78)

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-07-04 08:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna