Tim Erlandsson räddade AFC Eskilstuna från förlust
Tim Erlandsson visade storform i målet

?AFC Eskilstuna spelade oavgjort mot IK Frej Täby på Skytteholms IP på tisdagseftermiddagen. Det får man tacka målvakten Tim Erlandsson för.

Sasa Matic gav annars AFC Eskilstuna ledningen med 1-0 efter drygt tio minuters spel. Efter ett fint förarbete av anfallskollegan för dagen, Mohamed Buya Turay.
Men ett par minuter innan ledningsmålet skulle Frej Täby nog ha tagit ledningen – om det inte vore för Tim Erlandsson i målet.
De får en tidig straff och….
Berätta om straffen… Hur gick tankarna där?
– Straffar är speciella, främst på match, säger Tim och utvecklar:
– Det är en sak på träning, men sedan när man kommer ut på match då har man bara en känsla.
Idag gick jag åt rätt håll, och jag är nöjd med den räddningen.

Men det var inte bara på Runnemos straff som Tim Erlandsson gjorde en jätteräddning, utan även när Frej Täby fick frispark en bit utanför straffområdet.
AFC-målvakten står vid ena stolpen och ska ställa upp muren. Då skjuter Frej frisparken mot det andra hörnet, som är vidöppet.
Men Erlandsson hinner över på andra sidan, räddar bollen och plockar sedan upp sin egen retur.
Egentligen ska inte det få hända. Vi måste vara mycket mer organiserade där, och gå fram till bollen innan så att vi kan få en signal av domaren.
Det är någonting vi får kolla på i efterhand
, säger Erlandsson.

Frej Täby skulle till slut, efter att ha radat upp målchanser under hela matchen, få in bollen bakom Erlandsson genom Dida Rashidi till slutresultatet 1-1 i 73:e min.
– Vi gör en helt okej första halvlek. Vi får med oss ett bra resultat i paus.
– Vi pratade om att vi skulle upp med tempot i anfallsspelet, att det gick för långsamt, men det var fortfarande för långsamt i andra halvlek.
– Men som vi alla vet är vi inne i en process fortfarande, och vi håller på att bygga ett helt nytt lag, säger Tim Erlandsson.