Toivonen är avundsjuk på Sarr
Ola är lite avis på Amin...

Toivonen är avundsjuk på Sarr

MFF kommer lufta i princip alla A-lagsspelare i morgondagens match mot IFK Malmö. Resultatet betyder inget, enligt JDT, däremot att det man tränat på fungerar i matchsituationen. I övrigt avslöjade Ola vid dagens presskonferens att han är avis på Amin, som i sin tur avslöjade att han gått upp några kilo i muskler.

Vid torsdagens presskonferens inför matchen mot IFK Malmö imorgon fredag avslöjade Ola Toivonen att han är lite avundsjuk på Amin Sarr. 

– Visst är jag det. Tänk att vara 19 år och så mogen i sitt fotbollsspel. Jag gillar verkligen hans speed också, sa Ola Toivonen. 

Han tyckte att det ska bli kul att spela match igen, även om en kall fredagkväll i januari inte är superkul. 

– Det är bra att komma igång igen och se om det vi gjort på träningarna även sitter i en match. 

Det man tränat mycket på de första veckorna är presspelet och 5-sekundersregeln - att snabbt återerövra bollen efter bolltapp.

– Vi vill inte låta de andra lagen får kontroll över bollen och kunna andas ut. På det viset hoppas vi kunna sätta oss själva i bra situationer och anfall, sa Ola Toivonen. 

Han berättade också att han från sina många år utomlands inte är van vid så här långa försäsonger. 

– Ofta var det några veckor hårdkörning. Men det är bra att cupen kommer igång i februari så att det blir ett tävlingsmoment. 

Hans mål för säsongen är att starta i alla matcher, om han inte är skadad, så klart. Kroppen känns fräsch och verkar klara ett intensivt presspel som man tränat på. 

Amin Sarr var också med under presskonferensen och var tydlig med att han vill ha mer speltid i år. Men det är stentuff konkurrens i anfallet i MFF. 

– Det är bra och betyder också att jag lär mig av till exempel Ola och de andra mer rutinerade anfallarna, deras rutiner, hur de förbereder sig och liknande. 

Han berättade att det är tufft att spela som central anfallare. De flesta matcherna har han spelat på kanten, men menar att det nog fungerar att spela centralt också.

– Om jag ska spela som nia måste jag ffa förbättra mitt duellspel och bli bättre op att skydda bollen. 

Han är bättre fysiskt i år jämfört med förra året. 

– Jag har gått upp några kilo i muskler, och blivit både starkare och snabbare. 

Lasse Nielsen siktar på SM-guld och gruppspel i Europa som årets mål. Han har ett år kvar på sitt kontrakt och medger att han har börjat prata lite löst med MFF om en möjlig fortsättning. Han medger att det varit lugnt i vinter transfermässigt. 

– Jag ska köra hårt den här säsongen så får vi se vad som händer sedan.

Förra årets konkurrens på mittbackspositionerna är oförändrad. Därför är det viktigt att visa sina kvaliteter direkt i den första träningsmatchen. 

– Det är ju på träning man visar hur bra man är. 

Näste man “till rakning” var Erdal Rakip, som känner sig mer “fit” jämfört med tidigare år. 

– Jag slappnade inte av lika mycket i år när jag var ledig jämfört med tidigare. Jag försökte tänka mer på kosten och körde lite mer fys, så jag är i bra form. 

Han trivs i rollen som lite mer defensiv mittfältare bakom AC. Även om det betyder att han inte gör så mycket mål. 

– När jag var yngre var det viktigt att göra mål, därför ville jag gärna gå framåt. Men nu räcker det för mig att vi vinner våra matcher. Att jag gör mål och poäng är mer av en bonus.

Sist ut var Jon Dahl Tomasson, som berättade att han kommer spela två olika elvor imorgon, plus några byten. Alla spelare kommer att luftas, förutom Arnor Traustason och Søren Rieks som har fått lårkakor. 

– Det är första matchen för säsongen och det viktigaste för mig är att se att det vi har fokuserat på på träningarna även sitter i en matchsituation. Det är framför allt vårt presspel jag vill se att det fungerar. Eftersom vi byter hela laget i halvlek vill jag att alla går in och kör max i 45 minuter.

Han berättade också att det bara är fokus på det egna spelet och prestationen, resultatet är helt oviktigt. Likaså vad IFK Malmö gör. 

– Alla spelare ser bra ut, speciellt för att vara så här tidigt på säsongen. Det har varit hög intensitet på träningarna och jag är verkligen nöjd med de här första träningarna vi har haft, sa JDT.

Matchen spelas på Gamla IP, börjar kl 19 och tv-sänds på discovery+.
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-01-28 15:25:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?