Tolle Lagerlöf om matchen mot Dalkurd
Thomas "Tolle" Lagerlöf

Tolle Lagerlöf om matchen mot Dalkurd

 

 

 

 

 

 

 Väsbyredaktionen fick ett samtal med Thomas Lagerlöf på bussen hem från Borlänge.

 Det var en ganska konstig tillställning på Domnarsvallen ikväll, eller hur?

Konstig vet jag inte, men matchen påverkas starkt av den utvisning som drabbar oss efter 20 min. Att vi dessutom hamnar i underläge 0-1 på den efterföljande straffen gör självklart inte saken enklare.

 Hur resonerade ni i detta prekära läge?

Det finns ju lättare uppgifter än att ligga under med 0-1 och vara en man kort mot ett bollskickligt lag som Dalkurd på bortaplan. Det är svårt att pressa ett så bollskickligt lag med en man mindre så vi fick acceptera att de hade bollen lite mer. Samtidigt valde vi att spela med 2 forwards för att hela tiden ha ett tydligt offensivt hot.

 Det var inte långt borta att vi fick med oss en poäng.

Nej, verkligen inte. Under slutet av första halvlek handlade det dock mest om att få med sig 0-1 in till paus. Då fick vi prata oss samman inom laget och komma överens om hur vi skulle attackera andra halvlek. Vi gör ett riktigt bra försök att vända matchen och spelarna gör överlag en mycket stark prestation. Trots många konstiga domslut emot oss och även ytterligare ett baklängesmål klarar vi av att fokusera på rätt saker. Det ger till slut utdelning i form av en reducering och ytterligare ett antal bra målchanser. Under de sista 20 minuter är Dalkurd ordentligt stressade.

 Hur ser ni på den närmaste framtiden?

Det är bara att konstatera det inte blev några poäng idag trots att prestationen är bra, på många håll till och med mycket bra. Det är två matcher kvar till sommaruppehållet innan vårsäsongen ska utvärderas. Fokus ligger på att få spelarna att fortsätta leverera bra prestationer och att vi som lag kan upprätthålla den jämnhet och stabilitet som har präglat oss hittills under säsongen.

 Är vi med i toppen när serien vänder?

Ingen aning. Kortsiktigt är tabellplaceringen beroende av alldeles för många faktorer som vi inte kan påverka, som t ex resultat i andra matcher och märkliga domslut. Vi kan bara påverka våra egna prestationer genom det vi gör varje dag. Vi tror stenhårt på spelarna och vet att vi har en hög kapacitet i laget. Gör vi saker och ting tillräckligt bra över tid kommer även resultaten bli bra.

 Startelva: 
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Carl Nyström, David Fällman, Christoffer Eriksson – Sal Jobarteh, Jonatan Lundevall – Bryan Massa, Robin Palacios, Jacob Ericsson – Osman Sow

Byten: Jacob Ericsson – Mtaka Simba (27), Robin Palacios – Robin Quaison (61), Bryan Massa – Mattias Genc (82)

Mål:
1-0, min 22
2-0, min 55
2-1, min 74, Bryan Massa

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-06-28 20:22:55
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna