Tolle Lagerlöf om segern över Umeå

Tolle Lagerlöf om segern över Umeå

Väsby redaktionen ringde upp Thomas Lagerlöf på hotellet i Umeå efter dagens seger mot Umeå

Stort Grattis till dagens viktiga seger!

Stort tack! Den var precis lika viktig som alla andra 3 poängare, men självklart är vi väldigt nöjda med att vi klarade av vår målsättning att få med oss 3 poäng hem till Stockholm.

Vad var det som avgjorde till vår fördel?

Vi visste om att Umeå är ett väldigt bra lag och kände till deras styrkor. Jag tycker att vi lyckades hantera dessa på ett väldigt bra sätt matchen igenom. Vårt försvarsspel lägger grunden till segern. Vi är väldigt tydliga i vårt agerande och samtliga spelare är fullt ut dedikerade uppgiften att försvara målet. Men självklart är det så att ett bra försvarsspel inte räcker om man vill vinna matcher. Vi vet att vårt anfallsspel är väldigt effektivt, så även idag. Vi gör tre riktiga klassmål och har bud på ytterligare några till…

Hjelmberg lovade att hylla kollektivet om ni vann! Men Robin Quaison gör tre mål idag!

Självklart står Robin för matchavgörande prestationer. Poängspelare är viktiga för alla lag, men när man som Robin kombinerar offensiva spetskvaliteter med ett ständigt uppoffrande lagarbete och slit kan han gott hyllas lite extra. Samtliga spelare står för starka prestationer idag, men jag tror alla unnar Robin att få stå i strålkastarljuset en sån här dag.

Hur ser du på framtiden?

Nu tar vi ledigt två dagar och när vi startar upp igen på tisdag så ska matchen analyseras med gruppen. Sen lägger vi all vår kraft på det som väntar framöver . Vi har några extra dagar till nästa match, vilket ger oss möjligheten att träna lite tuffare än normalt. I nästa omgång möter vi återigen ett bra lag. Vi kommer vara väl förberedda inför matchen mot Vasalund nästa tisdag. Både ledare och spelare kommer arbeta väldigt hårt för att det återigen ska vara en Väsbyspelare som blir matchhjälte. Vem det blir nästa gång återstår att se.

Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Jonatan Lundevall, David Fällman, Christoffer Eriksson – Sal Jobarteh – Bryan Massa, Robin Palacios, Robin Quaison, Daniel Ålund – Osman Sow

Daniel Ålund – Adam Modin (60), Robin Palacios – Jacob Eriksson (85), Robin Quaison -  Eyasu Alemayehu (88)

0-1, min 9 Robin Quaison

0-2, min 40 Robin Quaison

0-3, min 83 Robin Quaison

 
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-09-11 21:36:06
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna