VM:s topp 5 spelare

VM:s topp 5 spelare

Mästerskapets fem bästa spelare att hålla ett extra öga på. Spelare som dominerat säsongen eller som kommer bli livsfarliga i VM. Alla dessa givna att spela VM även om Putellas uttagning var förvånande. Barcelona med supersäsongen medför att många spelare tar sig in på topp fem men även hemmahoppet som gjort en hel nation till fotbollsnördar. Omöjligt att välja fem spelare, men nu är det valt, det finns så många. Vi får se om dessa fem kan stå för pressen och ta sitt lag till medalj.


Ingrid  Syrstad Engen

Den Norske mittfältaren tar sig rakt upp på topp fem-listan efter sin utmärkta säsong i FC Barcelona. Ett Barca som vann Champions League, La liga vinnare och en av de bästa mittfältarna just nu. Säsongen 2022/2023 har Engen imponerande 1800 speltimmar. Hon är en given plats i landslaget och Norges största stjärna. Kan hon bli den som tar Norge till topp placeringar i VM? Hon och många andra i Norges lag gör norge till ett stor kandidat för medalj i VM.

Säsongen 2022/2023:
Champions league vinnare
La liga vinnare

Ålder: 25 år
Nation: Norge 
Klubblag: FC Barcelona 
Position: Mittfältare


Alexandra Popp
Popp är en tysk anfallare som tar en given plats efter fjolårets EM där Popp var överlägsen och fullständigt dominerade. Enligt mig och många andra var hon mästerskapets bästa spelare. Popp är ett favoritnamn till årets mästerskap och kan återigen bli turneringens bästa spelare. Ingen slår Popp i boxen, hon är en stark spelare som gör mål på mål. Klubblaget Wolfsburg spelade Champions League-final mot Barca där man tyvärr föll, men Wolfsburgs säsong har varit bra tack vare Popp. I sitt landslag Tyskland är hon kaptenen och ska föra Tyskland till guld. 

Ålder: 32
Nation: Tyskland
Klubblag: Wolfsburg
Position:  Anfallare


Kiera Walsh
Champions League vinnare, serievinnare, europamästarinna och världens dyraste försäljning på damsidan med en prislapp på 4.3 miljoner, så kan kort sammanfatta Kiera Walsh säsong. Hon är en av världens bästa mittfältare och spelar just nu i världens bästa klubb, Barcelona. Walsh är alltid given i det engelska landslaget men i ett skadedrabbat England kommer hon vara en av de viktigaste spelare. Någon att verkligen hålla ögonen på. 

Ålder: 26 
Nation: England
Klubblag: FC Barcelona
Position: Mittfältare


Alexia Putellas
Förvånande nog är Putellas med i den spanska truppen trots att hon först lämnade återbud med anledning av bråket i förbundet. Glädjande nog så valde Putellas att vara med. Hon har haft en skadedrabbad säsong men är nu tillbaka. Hon var med bakom Champions League guldet men framförallt är hon vinnare av Ballon d´or både 2021 och 2022. trots Putellas skrala speltid denna säsong har hon en sjukt hög lägsta nivå och är en av de bästa. Vi får se om hon kan ta Spanien till en bra placering trots att många stjärnspelare saknas.

Ålder: 29
Nation: Spanien
Klubblag: FC Barcelona 
Position: Mittfältare


Sam Kerr
Kapten för värdnationen, hemmaplan och Chelseas stora målgörare. Kerr vann Women's Super League, FA cupen och kom till semifinal i Champions League. Men framförallt det stora hemmahoppet och profilen i Australien. Hon har gjort Austalien till ett fotbollsland och tack vare Kerr har unga tjejer fått en idol och någon att se upp till gällande fotbollen.Hon är mästerskapets bästa och mest kreativa forward. Men sin lysande säsong i klubblag så ska nog VM resan bli en rolig resa för Kerr och hennes Australien. 

Ålder: 29
Nation: Australien
Klubblag: Chelsea 
Position: Forward

 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-07-16 14:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons