Tråkigt läge efter förlust i Nyköping

Huddinge IF trillar ner till näst sista plats efter förlust 1-2 borta mot Nyköpings BIS på söndagen. Jag var tyvärr förhindrad att närvara, du får trösta dig med nedanstående något torftiga text som jag lånat från Bissarnas hemsida.

Nyköpings BIS besegrade Huddinge IF med 2-1 efter oavgjort 1-1 i paus. Detta efter en ganska händelsefattig historia på ett för dagen svårbemästrat underlag i form av naturgräs.

Gästerna inledde piggt och tog också ledningen redan i den fjärde matchminuten efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde.

Resterande del av halvleken blev förvånansvärt fattig på händelser och Nyköpings kvittering i matchminut 44 kom "som en blixt från ovan" efter ett grovt misstag från Huddinges målvakt. Målskytt Alen Ahmetovic från nära håll. Givetvis mycket psykologisk välgörande för de rödtröjade.

I den andra halvleken var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och Huddinge fick mest jaga boll.

Logiskt kom också ett ledningsmål efter en korrekt dömd straffspark. Säker från straffpunkten lagkapten Enis Ahmetovic i minut 68.

Därefter kontrollerade hemmalaget tillställningen och Huddinge tilläts inte komma fram till några större farligheter.

Matchfakta
21/5                    Nyköpings BIS – Huddinge IF 2-1 (1-1)
0-1 Ruben Lindström (4), 1-1 Alen Ahmetovic (44), 2-1 Enis Ahmetovic (68, straff).
Alexander WestbergAlfredo Martiatu Nordeman, Samuel Edgren, Noah Strand, Filip Nieminen Eriksson (79 Elias Ländin Sjöblom)  – Shaun Lomas (72 Ousman Touray), Joacim Corneliusson, Omar LaamraniDavid Nyman (72 Tobias Corneliusson), Ruben Lindström, Johan Edeland.

PS. Om du undrar varför vissa spelare inte får länkning till sin spelarprofil så beror det på att svenskafans inte löst det tekniskt när bokstäverna å, ä och ö ingår i namnet. Detsamma gäller vid accent. DS