Trän Mikael Hjelmberg om förlusten mot Vasalund
Mikael Hjelmberg

Trän Mikael Hjelmberg om förlusten mot Vasalund



Väsby förlorade stockholmsderbyt mot Vasalund med 2-1 efter resultatet 1-0 i halvtid.

 Vasalund är bättre än oss i matchens inledning. Deras snabba och explosiva spelare utgör ett ständigt hot mot oss. Vi blir lite för låga i våra utgångspositioner när vi ska anfalla, säger Väsbys tränare Micke Hjelmberg

  Vasalund har bollen mest och anfaller med många spelare i matchens inledning. Väsbys är lite för långsamma både i tanke och handling inledningsvis. Efter 18 minuter får Vasalund en frispark utanför Väsbys straffområde. En frisparks som placeras väldigt vackert i Tuddes högra kryss. Väsby får fart på spelet efter målet och passningsspelet blir snabbare. Daniel Ålund får ett bra läge efter ett fint anfall på vänsterkanten, men skottet går precis utanför stolpen. Väsbys skapar ytterligare ett bra läge efter hörna då Calle Nyström nickar i burgaveln.

  Vi kom in i halvtid med en positiv känsla. Avslutningen på första halvlek är bra från vår sida. Vi rättade till några detaljer i försvarsspelet och ville skruva upp tempot en nivå. Vi misstänkte att Vasalund skulle krypa tillbaka i planen och spela ett lägre försvarsspel. Då blir det ännu viktigare för oss att hålla fart i bollen och verkligen driva matchen, fortsätter Hjelmberg

  Väsby har mycket boll i andra halvlek och passningstempot skruvas upp. Vasalund backar hem och har väldigt många spelare på försvarssida om bollen och försvarar sig bra och riktar in sig på kontringsspel. Tyvärr för Väsbys så skapas inga riktigt heta målchanser, men väldigt många halvchanser. Skott över, inlägg som nickas bort och några tveksamma offside avvinkningar istället för frilägen stod på menyn. Vasalunds enda riktiga anfall i andra halvlek resulterar i 2-0. Inlägg från höger och nick i mål. Trots ett visst energitapp ger Väsby inte upp. Inbytte Bryan Massa står för speed och initiativförmåga från vänsterkanten. På tilläggstid kommer reduceringen. Sal spelar vackert fram Osman som inte gör något misstag. 2-1 och hoppet tänds. Forceringen från Väsby blir kortvarig och resultatlös innan domaren blåser av.

  Jag tycker att det över 90 minuter är en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag. Vasalund är skickliga i sitt offensiva spel och anfaller med många spelare som dessutom är väldigt snabba och explosiva. I andra halvlek lägger dom sig lägre i försvarsspelet men är fortfarande ett hot när de väl anfaller. Vår prestation idag är ganska bra. Vårt passningsspel tvingar motståndarna att löpa mycket utan boll, men vi borde kunna utgöra ett större hot i djupled idag. Med tanke på vårt bollinnehav i andra halvlek borde vi skapat flera klara målchanser för att vi ska vara helt nöjda. Vi skäms inte över dagens insats på något sätt. Vi förlorar mot ett bra lag. Men vi har höga krav på oss själva och vi kommer alltid vara väldigt besvikna när vi förlorar fotbollsmatcher. Ingen är nöjd med bara prestationen när man förlorar. Men det är prestationer över tid som kommer avgöra om vi blir framgångsrika eller inte, avslutar Hjelmberg.

 Nästa match för Väsby är lördagen den 11 juni kl. 16.00 mot obesegrade BK Forward hemma på Vilundavallen

 

Startelva: 
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Carl Nyström, Mtaka Simba, Christoffer Eriksson – Jonatan Lundevall, Nicklas Maripuu, Sal Jobarteh, Daniel Ålund – Osman Sow, Mattias Genc.

Byten: 
Daniel Ålund – Bryan Massa (70), Christoffer Eriksson – Martin Gustavsson (85)

Mål: 
1-0   (18)
2-0   (71)
2-1 (90), Osman Sow (Sal Jobarteh)

 
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-06-06 14:58:54
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna