Trän Mikael Hjelmbergs analys efter Boden matchen
Väsby jubel efter 2-1 målet ------ Foto: Bror Rosenback

Trän Mikael Hjelmbergs analys efter Boden matchen

Väsby Fotboll pratade med Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter segern mot Boden 

Ni avgjorde i slutminuterna idag. Blev det inte onödigt spännande?
Ja, vi avgjorde på slutet och ja, det blev onödigt spännande. Samtidigt blev det spännande för att vi vann matchen. Det hade kunnat vara frustrerande också. Vi hade faktiskt kunnat förlora matchen! 

Men ni skapade trots allt flera farliga målchanser än Boden!
Ja, det gjorde vi men Boden skapade också några riktigt farliga chanser. Andra halvlek blev händelserik. Lite för händelserik för vår smak. Vi har varit väldigt stabila i tidigare matcher, men idag bjöd på alldeles för många målchanser för motståndarna. Vi borde gjort flera mål i matchen men vi måste också försvara oss bättre än vad vi gjorde idag.

Du låter nästan lite besviken!
Jag är glad över resultatet och att vi har moral och styrka att vända och vinna matchen. Men jag är besviken över vår prestation i framförallt första halvlek. Varje spelare har i snitt alldeles för många tillslag på bollen och vi löper inte tillräckligt mycket. Då går det inte att spela någon bra anfallsfotboll. Sen tycker jag att vi är slarviga och naiva i vårat försvarsspel i för stora delar av matchen. Vi släpper till på tok för många målchanser för att man ska vara nöjd med försvarsspelet.

Vad sa ni till spelarna i paus?
Att vi skulle skala bort 1-2 tillslag per spelare och flytta bollen snabbare!

Och vad hände i andra halvlek?
Vi gjorde precis det! Vi spelade på få tillslag och flyttade runt bollen. Första delen i andra halvlek får Boden inte låna bollen. Vi skapar flera riktigt bra målchanser genom det. Tyvärr saknades skärpan i avsluten. Boden spelar väldigt direkt i djupled när dom vinner bollen och gör det dessutom väldigt bra. Känslan var att något lag skulle vinna matchen eftersom det skapades så mycket målchanser. Vi vann… 

Nu är ni serieledare!
Det är ingenting att fira! Självklart är det roligare att leda serien än att ligga sist. Istället för att dela ut partyhattar och fira serieledningen, måste vi fokusera på våra prestationer framöver. Om vi presterar som idag även i framtiden så kommer vi få problem i många matcher. Nu ska vi träna bra i veckan göra en bra prestation mot Vasalund i nästa omgång, då ökar också möjligheterna till fler poäng!

 

Startelvan:
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Calle Nyström, Mtaka Simba, Christoffer Eriksson – Jonatan Lundevall, Sal Jobarteh, Niklas Maripuu, Jacob Eriksson – Osman Sow, Mattias Genc.

 Byten:
Jacob Eriksson – Robin Palacios (60), Mattias Genc – Bryan Massa (70), Jonatan Lundevall – Daniel Ålund (80) 

Målen:
0-1   (21)
1-1   (36) Mattias Genc
2-1 (88) Sal Jobarteh

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-05-30 15:46:49
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna