Tränarparet har gjort sitt för denna gång

Stora Valla hyllade tränarparet efter att domaren blåst av matchen. Första säsongen som huvudtränare tog de Degerfors tillbaka till Allsvenskan efter efter degraderingen 1997.

Slutsignalen har gått och Allsvenskan är över för denna gång och planeringen för nästa säsong har redan börjat. Tränarparet Sohlberg och Holmberg får som tidigare aviserats ingen förlängning av sina tränarkontrakt och arbetet med rekrytering av ny tränare är nog redan påbörjat.

Ett jättestort TACK riktar vi nu till dessa båda rödvita hjältar för deras engagemang och insatser genom många år. Tobias Sohlberg, 19 säsonger som spelare, drygt 400 matcher och 70 mål och Andreas Holmberg, 11 säsonger som spelare, drygt 240 matcher och 10 mål, det är fakta som inger respekt. Till detta kan vi lägga sju säsonger vardera som tränare varav fyra med gemensamt huvudansvar. Under ett kvarts sekel har de bidragit till att Degerfors IF är tillbaka till den svenska fotbollseliten. Att ta rödvita Degerfors IF till Allsvenskan har inte många tränare lyckats med. Sören Cratz gjorde det senast 1992, Olle Åhlund/Tore Karlsson 1959 och Istvan Wampetits 1938. Tobias Sohlberg och Andreas Holmberg har för evigt tagit plats i fotbollens historieböcker. 
Stora Valla hyllade Sohlberg och Holmberg efter dagens match mot Mjällby, och på sociala medier fortsätter hyllningarna. Och visst blir det spännande att följa deras framtida karriärer. 

Än en gång, stort TACK och LYCKA TILL med Era framtida uppgifter.

 

Håkan Hansson 2023-11-12 19:46:00
Author

Fler artiklar om Degerfors