Träningsmatch BK Utsikten - IFK Norrköping söndag 19 juni 2022
Gräsrötter, som kanske var den största anledningen för denna match!

Träningsmatch BK Utsikten - IFK Norrköping söndag 19 juni 2022

Dåligt genrep ger en bra premiär? Ibland är det svårt att förstå skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan! Eftersom IFK hade ett miniläger så hoppas jag att det gjorde att inte laget var på topp. Jag förutsätter också att Utsikten har spelat ihop sitt lag under längre tid och inte tappat en av sina viktigaste spelare, vilket helt klart IFK har. Dock var det tur för IFK att Utsikten inte hade siktet rätt inställt och också tur för Utsikten att IFK, som vanligt, var ineffektiva.

Om vi tar det jobbigaste först så fanns det ingen idag i IFK som kan axla Ishaqs roll, kapacitet eller kunnande. Det är kanske tur för då hade nog den spelaren försvunnit innan jag kommit till punkt med denna mening!

IFK ställde upp enligt fölande:
1:a halvlek:
Jansson
Ekppolp Wahlqvist Egnell Agardius
Eid Ortmark Markovic Skúlason
Levi Totte Lima
I paus bytte, som planerat, Lund med Agardius och från minut 60 såg lagt ut så här:
Lindell
Tellgren Lund Detterman
Telo Salihovic Hellichius Binaku
Sema Kamden Tibell Chabo

Jag tror att det blir väldigt svårt att komma upp bland topplagen i år, utan hamnar IFK på övre halvan så får jag vara nöjd med detta.

Jag kan bara gissa på bollinnehavet, men Utsikten hade nog runt 65-75 % av detta i första halvlek. IFKs mål kom som en överraskning, men det var matchens behållning, med ett fint samspel mellan Skúlason, Agardius och Levi. Levi hade lite tur då hans skott tog på en motständarbackoch helt ställde målvakten.

Det fanns inge tillstymmelse till hög press från IFKs sida utan Utsikten kom lätt till ett antal anfall och hade de inte skjutit så snett och vint kunde det ha varit en riktigt trist IFK-halvlek.

Jag brukar försöka låta bli att klanka på målvakterna, men idag tyckte t.o.m. jag att Utsiktens mål inte såg otagbart ut! I absolut sista minuten, höll en för svag bakåtpassning på att  göra matchen till en förlustmatch. Som tur var Otto Lindell på sin vakt och lyckades stoppa den ensamkommande spelare och bollen med ett suveränt ingripande så han får bli min personlige hjälte idag!

Positivt med matchen!
Det mest positiva med dagens match var att NT skickat över ett team till Göteborg och gjorde det möjligt för många fler nyfikna att ta del av var IFK står nu!

Positivt var också att vi föthoppningsvis slipper se samma misstag mot Mjällby och att laget tar tillvara på veckan som kommer och förbättrar sig på de punkter som behöver förbättras. Detta var ju ändå "bara" en träningsmatch!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-06-19 18:11:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås