Påskbergsvallen, 2024-10-27 13:00

Varbergs BoIS - Degerfors

Tre matchbollar kvar

Söndagens match är i högsta grad viktig för båda lagen, Degerfors spelar för ett allsvenskt avancemang och Varberg för att övervintra som ett Supetettalag

Första matchbollen är förbrukad, nu återstår tre. Förlusten mot Örebro svider fortfarande, inte minst slutminuterna. Två identiska frisparksmål är minst ett för mycket, och det är inte första gången det brister i markeringen. Minns hörnan i slutminuterna i omgång 18 när Oddevold kvitterade och snuvade Degerfors på två poäng.

Påskbergsvallen nästa, och vi möter Varberg BOIS FC. Föreningen, som bildades 1925 har sakta men säkert klivit upp genom det svenska seriesystemet. 2012 hade man tagit sig ända upp till Superettan, där de nu gör sin nionde säsong. Fyra säsonger har det också blivit i Allsvenskan, men förra säsongen fick de tillsammans med Degerfors lämna det allsvenska finrummet. Varberg är ingen önskemotståndare, vi lyckades inte vinna något av sex allsvenska möten senast, det blev fem oavgjorda och en förlust. Och räknar vi in samtliga 23 möten sen Superettan 2012 så kan vi konstatera att det är pluspoäng för Varberg. Elva matcher har slutat oavgjort, och 1-1 har varit ett vanligt resultat. I senaste mötet, i början av augusti, var vi illa ute innan Demirol , som knappt hunnit in på plan, kvitterade i 96:e minuten. Och resultatet blev, just det ja, 1-1. I dagens Varberg spelar Hampus Zackrisson som tidigare representerat Degerfors under tre säsonger och som även var lagkapten under en period.

Tre matchbollar kvar och visst hade vi "köpt läget" alla dagar i veckan när serien startade. Med åtta poängs ledning till kvalplats, en bra målskillnad och utmanare som inte direkt har övertygat på sistone känns det ändå som högst sannolikt att vi löser detta. Och det är betydligt bättre att bli jagad än att behöva jaga.
Söndagens match är i högsta grad viktig för båda lagen, Degerfors spelar för ett allsvenskt avancemang och Varberg för att övervintra som ett Supetettalag. Skadorna på Lindell och Morgado oroar, Carlos Gracias avstängning kom olämpligt, och statistiken talar inte till vår fördel. Men likt förbannat tror jag att vi fixar det.

Stort TACK till Er alla som åker till Varberg och stöttar.????
 

Håkan Hansson 2024-10-25 12:02:00
Author

Fler artiklar om Degerfors