Tre nya poäng för Väsby i derbyt
Matchens lirare, Jonatan Lundevall visar hur man stoppar Piere Gallo ------Foto: Bror Rosenback

Resultat: Väsby - IK Frej 3 - 1 (0-0)

Måndagskvällens derby mot IK Frej från Täby kyrkby var premiär hemma på Vilundavallen

i ett riktigt gråkallt väder. Nu bjöd ju inte lagen på någon form av värme under första halvleken, ovanan vid naturgräs gjorde nog sitt till för bägge lagen.

5 första min. hände absolut ingenting innan Väsby pressade fram ett par hörnor som dock rensades bort av Frej försvaret.

Först i 15 min. fick Frej till kvällens första avslut mot mål, dock ett par meter utanför Thuddes högra stolpe.

Varsin halva kan man säga om första halvlek där hemmalaget inte fick till ett enda avslut på mål, två skott utanför var vad man mäktade med, inte undra på att publiken började skruva på sej lite otåligt. Halvleken avslutades med ett rungande stolpskott från långt håll av Daniel Fällman. Smällen i överliggaren hördes lång väg.

Väsby kom ut som ett nytt lag och med lite omdisponeringar så kom spelet igång, Redan efter 25 sek spel borrade sej bollen in i krysset bakom Frej målvakten Pilip Vaitslakhovich

som är VitRysslands U-21 målvakt, men på Jonatan Lundevalls projektil var han helt chanslös.Målet var starten på en långt bättre halvlek än första och bara ett par min. efter sitt mål så var Lundevall framme med ett nytt tungt skott från distans, tyvärr utanför.

67 min. hade spelats när Väsby tilldömdes en straffspark och säker exekutor var Daniel Sundgren och 2-0 till Väsby.I matchens 79 min. inträffade en märklig sitiation, ett stenhårt skott från en meter träffade David Fällmans arm, hur oavsiktligt som helst då Fällman inte hann reagera, straff tyckte domaren som nog hade en av sina sämre dagar.

Veteranen, 36 årige Pierre Gallo hade inga problem att överlista Thudde i hemmamålet. 2-1 och ny spänning i matchen.

Med fyra min. kvar hade Frej ett stolpskott som var nära att resultera, Thudde kunde dock pusta ut då bollen studsade bortåt från målet.

Frej satsade på mycket folk framåt under tilläggstiden och skapade en hel del oro hos Väsby som dock kontrade med en snabb spelvändning genom Mtaka Simba i 94 min som rann fram på vänsterkanten och serverade Osman Sow som distinkt dundrade in 3-1 och matchen var över då Frej gav upp efter 3-1 målet. I hemmalaget tillföll priset som bäste spelare slitvargen Jonatan Lundevall som förutom målet gjorde en riktigt fin insats.

4-4 i avslut på mål, 3-3 i hörnor och varsitt stolpskott visar hur jämn matchen var.

En något turlig seger var det, att vinna när en halvlek mankerar är viktigt, konstigt att det var en riktigt dålig första halvtimme mot Valsta med i föregående match, kanske hittar Tolle&Micke någon lösning innan bortamatchen mot Sirius inkommande söndag kl. 15.00 på "Studan" i Uppsala.

Startelvan: Thomas Thudin - Christoffer Eriksson (45) - Carl Nyström (K) - David Fällman - Daniel Sundgren - Jakob Ericsson (70) - Jonatan Lundevall - Niklas Maripuu -Mtaka Simba - Bryan Massa - Osman Sow

Ersättare: Simon Lundgren mv - Daniel Ålund - Robin Palacius (70) - Mattias Genz (78) - Sal Jobarteh (46)

Domare: Andreas Svahn

Matchvärdar: Blomsterpinglan och Rehabteamet

Bollpojkar: BSK P-97