Tre snabba mål gav seger
Omar Jawo gjorde 0-2 målet

Lördagens bortamatch i Örebro på Trängens IP mot hemmalaget BK Forward där båda lagen inledde försiktigt men där AFC United gjorde ett jätteryck och gick från 0-0 till 0-3 på 6 minuter. Resultat: BK Forward - AFC United 0 - 3 (0-3)

Första avslutet stod hemmalaget för med en frispark utanför efter ett par min spel. AFC:s första riktiga farlighet kommer i 9:e min då Omasr Eddahri är på väg igenom hemmaförsvaret. Lagen bytte hörnor och frisparkar fram till 35 min. Då satte AFC in ett vinnarryck, ett långt inlägg når Omar Eddahri som distinkt sätter 0-1 bollen i målvaktens långa hörn.
I den 38:e min har AFC hörna, en s.k. kort hörna där Omar Eddahri tråcklar sig in i straffområdet utmed förlängda mållinjen och serverar Omar Jawo som enkelt sätter 0-2 bollen i ett tomt hemmamål.
Fortsatt tryck av AFC och i den 41:a min kommer 0-3 då Alex Pereira dundrar in en frispark. En grym sista kvart av AFC som avgör hela tillställningen med sina 3 mål inom 6 min.
En andra halvlek blir det där AFC bevakar sin ledning, Robert Åstedt ersätter Eberson i den 60:e min. Ett nytt byte kom i 70:e min då Luca Gerbino Polo ersattes av William Rodriques.
AFC . Tredje bytet kom i 78:e min då Rinor Nushi ersatte Joakim Alriksson. AFC kände sig ganska bekväma under andra halvlek, dock satte man fart igen under sista kvarten då ett fjärde mål hängde i luften.
En mycket rättvis seger för AFC som fortsätter jaga IK Frej som ligger poängen i tabellen.
Haris Memisevic dömde inför 205 åskådare.
Nu väntar en intressant match för AFC. Superettanlaget Degerfors IF gästar Skytteholm inkommande torsdag 21 augusti kl 19.00 för en match i andra omgången av Svenska Cupen
Nästa seriematch mot Huddinge IF är flyttad till söndag kväll 24 augusti. Avspark 19.30