Tre spaningar efter Sverige - Bosnien-Hercegovina

Tre spaningar efter Sverige - Bosnien-Hercegovina

Sverige gick in till det andra mötet mot Bosnien-Hercegovina med ett bra utgångsläge efter 5-0 i det första mötet. Returen kom att sluta i identiska siffror inför 11 463 åskådare på Tele2 Arena i Stockholm. Nedan följer SvenskaFans spaningar efter matchen.

Kafanogy
Samspelet mellan Rosa Kafaji och Madelen Janogy var det som stack ut mest för svensk del i den första halvleken. Två spelare som är inne i en bra period i sina respektive karriärer. Båda rosades i det första mötet och tåls att hyllas återigen. Kombinationspelet mellan de båda gick som på snöre i den första halvleken och de sömnigare delarna på Tele2 vaknade till liv.
Kafaji har under den här samlingen kommit in med en offensiv kreativitet som har varit saknad i landslaget under de senaste åren. Men nu är vi inne i en ny tid som får en att se fram emot landslagsåret 2024. 

Publikbesvikelsen
Kosovare Asllani var efter framgångarna i VM ute i media och sa att damlandslaget hade fyllt Friends Arena. Det blev inget spel på Friends eller i Stockholm under höstens Nations League. Och när det svenska damlandslaget nu spelar i Stockholm är det inför en publik som kunde ha varit betydligt större. Det är här förbundets självmål gör sig uppenbart. Efter VM-framgångarna fyllde landslaget läktarna i Göteborg gånger tre, men visst hade man kunna lockat ännu fler. Jag är övertygat att det fanns något i det att Asllani gick ut och sa där och då. Men en playoffmatch mot Bosnien-Hercegovina om att hålla sig kvar i Nations Leagues A-division lockar tyvärr inte fler än 11 463 åskådare till Tele2 Arena. Hade motståndet däremot varit Spanien eller Italien hade vi fått se en ännu större publikfest i Stockholm. 

03:ornas afton
Rosa Kafaji kan man prata om ganska länge men lovorden över henne kan ni läsa ovan och i i tidigare spaningar. Två andra från Sveriges 03 kull som satte avtryck i dagens seger var Matilda Vinberg och Monica Jusu Bah. Den förstnämnde, tillbaka på hemmaplan, fick göra sitt första a-landslagsmål när avslutade en fin frisparksvariant. Den nyblivne Tottenham-spelaren fick spela hela matchen och stod för en gedigen insats i både defensiven och offensiven. En annan 03:a som kanske inte hann sätta lika stora avtryck i matchen var Monica Jusu Bah. Inga avtryck i matchen men väl i hennes egen karriär. I den 83:e minuten bytte hon av Rosa Kafaji och gjorde i och med det sina första minuter i det svenska damlandslaget. En fin afton för 03:orna i det svenska damlandslaget. 

 

Elias Johanson2024-02-28 20:54:06
Author

Fler artiklar om Landslaget – dam