Tele2 Arena, 2022-04-02 15:00

Hammarby - Helsingborg
2 - 1

Tre tankar efter en premiär

Tre tankar efter en premiär

Premiärdagen avklarad! Hammarby vann med 2-1 mot Helsingborg och hade bud på mer. Dags för lite förhastade slutsatser och spekulationer.


Upplagt för….fiasko? 
Premiärdag, en taggad nykomling, fullsatt på läktarna, misstag på övertid, två skador på de ordinarie mittbackarna, fyra skott i målramen, varken den unga mittbacken eller målvakten tog kommandot vilket  orsakade ett mål. Premiärdagen innehöll alla ingredienser för att bli en klassisk plattmatch. Men icke. Bajen var återigen stabila och trygga. Spelet sprudlade inte men man gjorde vad man skulle för att vinna matchen. Man skapade inte många chanser men när man väl gick framåt så var det nära varje gång. Lagbygget Hammarby fortsätter att mala ner motståndarna och Cifuentes har fortfarande endast segrar i resultatraden. 

Defensiven 
Magyar klev av skadad för andra matchen i rad och Fenger fick en rejäl smäll. Det som varit så tryggt under försäsongen och cupen, att vi spikat ett mittbackspar, kan växa till ett orosmoln om ordinarie mittbackarna inte kommer tillbaka. Trots att ledningen aldrig var hotad så såg ju inte Paulsen-Kurtulus-Dovin särskilt samspelta ut på målet. För att Dovin ska kunna växa in i rollen som förstemålvakt känns det som en förutsättning att han har två rutinerade mittbackar framför sig. Paulsen är förvisso rutinerad men har aldrig gett backlinjen någon trygghet och Kurtulus måste också få tid på sig. Vi får hoppas på snabba tillfrisknanden i backlinjen. 

En premiär är en premiär
Man blir snabbt bortskämd den här våren. Direkt på slutsignal var det blandade miner hos många supportrar. Spelet var lite svajigt och man tappade in ett onödigt mål på slutet. Men det kunde varit värre. Tre poäng i säcken men vi väntar fortfarande på Tika Taka. I slutändan är premiärer till för att vinnas. Och det lyckades Bajen med återigen. Det kunde verkligen varit värre. Vi kunde varit AIK.

Jack Holm2022-04-04 11:11:58
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!