Olympia, Helsingborg, 2022-05-09 19:00

Helsingborg - IFK Norrköping
0 - 1

Tredje raka segern utan skönspel-spelarbetyg HIF-IFK Norrköping
Totte har hittat målet igen!

Tredje raka segern utan skönspel-spelarbetyg HIF-IFK Norrköping

Efter en första halvlek där IFK hade ett visst spelövertag och skapade flest chanser tappade man det helt i början av andra halvlek. En mängd tekniska misstag bjöd in HIF i matchen men trots allt kändes det inte så hotfullt då HIF oftast blev tvingade att skjuta från långt håll och det gjorde man inte bra. IFK borde skapat fler chanser i andra, men spelvändningarna var under all kritik och målet kom som en befrielse och var knappast välförtjänt i det skedet av matchen.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd


1 Oscar Jansson – (3) Fantomräddningen på hörnnicken i första halvlek kan ha varit matchavgörande. Hade inte så mycket att göra i övrigt men var rätt placerad vid HIF:s alla hörnor. Matchens IFK:are

 2 Godswill Ekpolo – (3) Stängde till på sin kant där farlige Ali hölls i schack. Urstark i närkamperna och bidrog även genom kloka uppspel. Bra rörelsemönster när han tar sig fram offensivt. Hade nog gjort mål om han fått bollen på rätt fot vid målchansen i första.

6 Linus Wahlqvist Egnell – (3) Höll ihop försvaret bra, HIF fick inte många målchanser ens under övertaget i andra halvlekens inledning.

25 Filip Dagerstål – (2) Återigen en anonym insats av Filip. Gör inte bort sig på något sätt, men det känns som att IFK inte vågar gå bort sig i banan och då blir Filips offensiva utflykter lidande. Får inte mer än godkänt.
 
20 Daniel Eid – (1) Det hände inte mycket kring Eid trots hårt arbete, gjorde en del missbedömningar och inläggen var helt ofarliga för HIF. Behöver öva upp snabbheten.
 
7 Jacob Ortmark – (1) Återigen en dålig match av den gode Jacob. Förlorar alla närkamper, tappar boll i tid och otid och har alldeles för små marginaler i spelet. Vi väntar på att han ska bevisa sin storhet.
 
8 Ishaq Abdulrazak – (3) Löper kopiöst mycket, agerar till och med ”räddande ängel” i straffområdet. Hade förvånansvärt hög felprocent i passningarna, inte minst i första, men är också snabb att jobba hem.

18 Ari Skúlason - (2) Habil insats, glänste inte på något sätt men slarvar sällan bort bollen som flera av de andra mittfältarna gjorde. Bra, välplacerat skott i första. Hans rutin betyder mycket i den här typen av matcher.
 
10 Jonathan Levi – (2) Var den som kändes farligast av forwards i första halvlek, men tappade det helt i andra och blev utbytt. Frisparken som höll på att ställa Lindegard var av högsta klass.

5 Totte Nyman – (3) Som vanligt sysselsätter Totte ett helt motståndarförsvar och målet var ren och skär klass. Nu ser vi fram emot flera mål från den tidigare skyttekungen. Formkurvan verkar peka uppåt, nu får Sundsvallsförsvaret ställa in sig på en hungrig Totte.

9 Eman Markovic – (1) Var nog hans sämsta match hittills, kom ingen vart i sina framstötar, kändes inte harmonisk för dagen. Ut i 75:e minuten, ersättaren Lima var högst delaktig i förspelet till målet.

Inbytta:
19 Lucas Lima kom in i stället för Markovic i 69:e minuten. Var den som bröstade fram bollen till Sema vid förspelet till målet. Betygsätts inte, för kort speltid.
23 Maic Sema kom in i stället för Levi i den 69:e minuten och gjorde en matchavgörande framspelning till målet. Betygsätts inte, för kort speltid.
14 Egzon Binaku kom i stället för Totte Nyman i 81:a minuten. Betygsätts inte, för kort speltid
Bänken (ej inbytta): 30 Otto Lindell(mv), 4 Marco Lund. 11 Christoffer Telo, 33 Darren Kamdem Tibell

Mål: 0-1 (70) Totte Nyman
Domare: Mohammed Al-Hakim

Slutkommentar;

-Lagen hade varsin halvlek, IFK borde gjort ett par mål i första, men skärpan saknades. Början av andra halvlek var nog den sämsta 25 minuterna jag sett IFK göra i år. Man hade flera chanser att kontra, men ideliga felpassningar och otajmade löpningar gav i stället HIF chansen att vända på spelet.

-Glädjande att Jansson återigen fick hålla nollan. Förstärkningarna i bakre ledet Ekpolo och Filip får tillskrivas en hel del av äran för att man tajtat till bakåt och inte lämnar Jansson åt sitt öde. Även mittfältarna gör ett bättre hemjobb än under 2021.

-Detta var tredje segern i rad som borde bli en fjärde mot Sundsvall.

-Det kändes nästan desperat av Norling att byta ut både Markovic och Levi, men ett mer lyckat dubbelbyte dröjer det nog länge innan vi får se igen, då båda inhopparna var högst delaktiga i målet.

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2022-05-09 22:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås