Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-05-11 13:30

0 - 1

Trelleborgs FF - Halmstads BK
En besviken Salle efter att domaren blåst av matchen.

Vad som på förhand såg ut att kunna bli en bra match mellan TFF, som tagit poäng och inte förlorat på 4 raka matcher och HBK som efter en tveksam start på säsongen hade en ny tränare på bänken, blev det istället en väldigt tradig och tröttsam tillställning.

TFF som har börjat säsongen med endast en förlust på de första 6 matcherna gästades av ett HBK som endast hade tagit 1 poäng på sina 5 senaste matcher. Jag hade hoppats på att det skulle vara två lag som verkligen ville spela fotboll och vinna matchen oavsett vad som än krävdes. Riktigt så blev det inte.

För att sammanfatta första halvlek på bästa sätt så kan man säga att den bestod av ett långt inkast som inte gav något från vår egen mittbacksgeneral Isak Jönsson, Oscar Johansson gick nästan ner i spagat och Salle fick byta skor. Mycket mer än så kan jag inte säga om de första 45 minuterna.

Andra halvlek då? Otroligt lik första halvlek med några långa inkast, dåliga hörnor, passivt spel utanför båda straffområden, halvtaskiga skott och ganska lågt tempo.
Ännu en gång så kunde vi se stora luckor i TFFs försvar vilket Halmstad använde sig av när dom frispelade en egen spelare på vänsterkanten men avslutet var inte av bästa kvlitén och Larsen i mål kunde göra en frilägesräddning.
I 70:e minuten så kom också rättvist 0-1 där Rasmus Wiedesheim-Paul ganska omarkerat kunde nicka in bollen bakom en helt chanslös Larsen i TFF-målet.
Peter Swärdh gjorde tre offensiva byten men det gav ingen utdelning denna gång och 0-1 blev även slutresultatet.

Matchen idag var en dom absolut tråkigaste matcherna jag har sett på x antal år då det inte fanns någon glöd eller kämparanda. Jag såg ingen riktig spelidé och det mest positiva var att mittfältslåset bestående av Sebastian Ohlsson och Erik Andersson även denna matchen fungerade bra tillsammans både framåt och bakåt. Det var också bara det som fungerade bra. Försvaret var pånytt förvirrat och framåt åstadkoms det inget alls mer än möjligtvis ett eller två skott på mål.

Nej detta var en match som jag snabbt vill glömma och gå vidare ifrån. Sudda ut matchen från minnet och gå in i nästa match som om den skulle vara säsongens viktigaste. Lika snabbt som det positiva bröts måste även detta negativa brytas.

Jag vill inte ner i skiten igen, det räcker med tre säsonger där.

Fram för framgång!

Betyg lagdel för lagdel

Målvaktsspel 2/5
Larsen hade inte mycket att göra förutom en räddning på friläge samt ett nickmål som han var chanslös på. En godkänd insats får han ändå.

Backlinjen 1,5/5
Backlinjen såg förvirrad ut och släppte till lite väl enkla lägen varav ett resulterade i mål. Jag tycker dock om att det är samma spelare för andra matchen i rad som huserar framför Larsen.

Mittfältet 2/5
Stabilt innermittfältet hela matchen och även Håkansson gjorde en godkänd match framåt. Det är vad som finns att säga om denna lagdel.

Anfallet 1/5
Anfallsparet Zoran och Salif var inte bra idag, inget att orda om. Zoran inledde säsongen bra men har varit iskall nu i två matcher, kanske dags för en runda till bänken och låta Reinholdsson eller Atnwi får chansen bredvid Salle?