Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-10-06 17:30

Trelleborg - Brage
2 - 2

Trelleborgs FF - IK Brage 2-2

Trelleborgs FF - IK Brage 2-2

Efter några usla framträdande så tog TFF tag i taktpinnen och fick med sig en poäng även dom förtjänade tre efter en bra insats.

Första halvlek

Redan från start så tog TFF tag i matchen där dom fick styra och ställa lite som dom ville. Ibland kom Brage i anfall men det avstyrdes gång på gång och det blev aldrig några riktigt farliga situationer bakåt.
Framåt såg det också bra ut och såhär tre matcher innan säsongen är slut så fick vi se ett prov på någon sorts av spelidé. Även om det inte resulterade i några mål så fanns det chanser och ett gäng bra anfall.
Det var en trevlig fotboll att titta på även om det egentligen inte hände särskilt mycket, utan första 45 blev mest spel på mitten av plan. 0-0 stod sig i halvlek och känslan var bra inför andra.

Andra halvlek

I andra halvleken så kom TFF ut än en gång och tog tag i matchen ganska så direkt vilket också gjorde att Oscars mål kändes väldigt rättvist. Oscar som i mitt tycke inte har bevisat mycket gjorde kanske ett av säsongens snyggaste mål när han placerade in bollen i bortre delen av målet via ribban.
Men sen gjorde TFF som TFF brukar göra, dom släppte in ett mål inom loppet av tre minuter och 1-1 kändes inte lika rättvist även om det målet också var en delikatess i form av en cykelspark där Larsen i mål var helt chanslös.
Efter dom två snabba målen så öppnade matchen upp sig rejält och TFF började trycka på för vinstmålet och det gav utdelning när Safiu kom runt på kanten och kunde skjuta in bollen i mål via ett Brage-ben.
Där och då kändes det som att TFF hade bra koll på läget och i stort sett skulle kunna spela hem tre poäng utan större bekymmer men då fick Brage en frispark i bra läge. Bollen lyftes in i straffområdet och nickades på Sebastian Ohlssons hand på kort avstånd och domaren dömde straff, en straff som säker slogs in bakom Larsen i mål.
2-2 stod sig matchen ut även om Safiu var nära att ge vinsten till TFF i slutskedet av matchen, men han snubblade i skottögonblicket och bollen rullade iväg väldigt ofarligt.

Analys

Målvakt
Andreas Larsen i mål stod igen för en stabil insats där han än en gång var helt chanslös på målen vilket han har varit på större delen av de bollar som han släppt förbi sig i år.

Försvar
Isak till höger är ingen superhit, han har inte riktigt det som krävs för att vara ytterback. Han är enligt mig lagets bästa mittback och det går till spillo när han tvingas vara på kanten.
Bozidar var stabil matchen igenom utan några konstigheter, hans mittbackskompis Hugo var som vanligt Hugo (inte jättebra). Jag märkte inte av Tideman särskilt mycket vilket brukar vara ett bra betyg för en back.

Mittfält
Oscar hade sin bästa match för säsongen och gjorde även mål, han var bra genom hela matchen.
Erik på mitten gjorde vad han skulle, han slog några bra passar och följde med framåt. Dock behöver han jobba på sitt defensiva spel. Sebastian var säker som vanligt även om han inte syntes till så mycket i matchen så gjorde han vad han skulle. Håkansson på kanten sprang upp och ner, upp och ner, upp och ner och sen byttes han ut i slutminuterna. Mycket springande och inte så mycket mer.

Anfall
Framåt hade vi Salle och Safiu, dom kompletterar varandra ganska bra. Salle kan hålla i bollen och spela vidare till Safiu som är snabb och teknisk. Båda gjorde en bra match där Safiu även fick göra sitt tredje mål (om jag räknar rätt) i TFF-tröjan.

Slutsats

Det är nu tre matcher kvar av årets Superettan och vi ligger i dagsläget på en tionde plats med fem poäng ner till Frej på kvalplatsen och Syrianska på platsen under. Än kan mycket hända men det ska väldigt mycket till för att vi inte ska klara oss kvar. Syrianska har ett ganska tufft spelschema med matcher mot både Mjällby och Halmstad kvar. Frej däremot har ett lite lättare spelschema där dom har Halmstad, Norrby och Öster kvar. I dessa matcher är dom tvingade till att vinna minst en och spela avgjort i dom andra två för att hamna på samma poäng som TFF som även har -8 i målskillnad mot Frejs -14. TFF har kvar att möta Norrby, J-södra och GAIS. Kan vi plocka ett poäng i någon av matcherna så är jag säker på att vi slipper kval och även om vi inte skulle ta några poäng så tror jag att Frej som mest tar 5 poäng vilket innebär att vi förmodligen ändå kommer ligga över kvalstrecket med tanke på målskillnaden.
Mycket kan hända men det är mycket som ska gå mot oss för att vi inte ska klara oss kvar.

Betyg 1-5

Andreas Larsen - 3
Isak Jönsson – 2
Hugo Andersson – 1
Bozidar Velickovic – 2
Anton Tideman – 2
Oscar Johansson – 3
Erik Andersson – 2
Sebastian Ohlsson – 2,5
Mattias Håkansson – 1
Fatawu Safiu – 3
Salif Camara Jönsson - 2
 
FRAM FÖR FRAMGÅNG!

 

Henrik Pedersen2019-10-07 10:43:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg