Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-05-19 15:00

Trelleborg - Örgryte
2 - 1

Trelleborgs FF – Örgryte IS 2-1

Trelleborgs FF – Örgryte IS 2-1

Efter två raka förluster och ett spel som varit allt annat än bra var det mycket som skulle förbättras till match mot ÖIS, ett ÖIS som också har en svajande form. Det blev en jämn tillställning där TFF lyckas dra det längsta strået.

Det är med mixade känslor jag skriver denna rapport. Å ena sidan vinner vi matchen och tar tre mycket viktiga poäng men å andra sidan är spelet så otroligt ojämnt och lägsta nivån är under all kritik.
 
En förändring gjordes i dagens elva. Felix Hörberg kom in från start igen efter att ha varit borta från elvan de senaste två matcherna och det var stundtals fjolårets Felix som var tillbaka. Zoran serverar en smörpassning till Felix som med en otrolig fart flög fram på kanten, samtidigt tar Salif en fin, fin löpning in centralt och kan enkelt sätta foten till bollen och göra 1-0.
 
Det är denna fart som måste till för att vi ska kunna hota i denna serien i stället för gåfotboll och sidledspassningar.
 
I andra halvlek tar ÖIS över spelet fullständigt och både kvittering och ledningsmål hängde i luften. Vi blir djupt tillbakapressade och ÖIS skapar massor med fasta situationer. Just de fasta är något som ger mig hög puls och hjärtat i halsgropen. Herregud, det ser ut som en hönsgård när vi försvarar oss!
 
Dock var det TFF som skulle få det sista ordet. Ett fint skott av Sebastian Ohlsson resulterade i en hörna som Dennis Antwi med full kraft tryckte in i nätet och till slut lyckas vi försvara oss till alla 3 poängen.
 
Så som sagt, mycket mixade känslor. Farten vi har när vi gör 1-0 och som även syns lite då och då i spelet inger ett litet hopp men samtidigt så faller man in i den där långsam gåfotbollen och passningar till stillastående spelare allt för lätt. Farten måste finnas där hela tiden om vi ska fortsätta att hålla initiativet i matcherna. Det blir så lätt att försvara sig mot när där inte är någon rörelse.
 
Felix gör en bra match som i och för sig mattas av efter hand som tröttheten gör sig påmind men roligt att se en Felix som visar fjolårstakter. Perry på den andra kanten är väldigt duktig 1 mot 1 men behöver också lära sig att släppa ifrån sig bollen när man gjort bort två motståndare, låt bollen göra jobbet, det är ju faktiskt ett lagspel det här med fotboll.
 
Hade bra gärna velat se Albin Nilsson som högerback i nästa match, inget ont om Niklas men han är ingen ytterback i mina ögon.
 
Betyg lagdel för lagdel
 
Målvaktsspel 2/5
Larsen gör det han ska göra, kommer lite på mellis vid målet men det är den svaga hemåt nicken som ställer till det. I övrigt är han en kort målvakt och har svårt att äga luftrummet, kan vara en anledning till det svajiga försvaret på hörnor.
 
Backlinjen 1,5/5
Backlinjen ser fortsatt yra ut på fasta situationer och Niklas har svårt att hitta rätt som högerback. Även Isaks misstag vid ÖIS kvittering drar ner betyget.
 
Mittfältet 2/5
Felix hade spring i benen, Perry är bra 1 mot 1 och varken Haris eller Sebastian gör bort sig men när vi tappar initiativet i andra halvlek så tappar vi också all fart och blir helt för stillastående på mittfältet.
 
Anfallet 3/5
Zorans framspelning till Felix och Salif nätar för andra matchen i rad och lägg där till Antwis inhopp så får denna lagdel högst betyg av lagdelarna idag. Får inget att jobba med i andra halvlek när ÖIS har stort bollinnehav och vi mest får försvara oss.

Linus Nilsson2019-05-20 10:46:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg