Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2019-09-01 17:30

Trelleborg - Västerås
2 - 1

Trelleborgs FF - Västerås 2-1

Sommarvärvningarna visade vägen när TFF tog tre sköna poäng under söndagskvällen och skapade sig därmed lite luft nedåt i tabellen.

Att Fatawu Safiu linkade av i slutminuterna oroade mig faktist mer än att VSK skulle kvittera själva matchen. För det offensiva hot Safiu stod för under matchens gång är det länge sedan jag såg en spelare i TFF-tröjan besitta. Safiu erbjuder med sin snabbhet, fysik och spelförståelse ett rakare anfallsalternativ, som dessutom kan hota i djupled. Enkelt kan tyckas, men det är sannerligen egenskaper som saknats i TFF-anfallet de senaste säsongerna. Imponerande startdebut minst sagt och hoppas han är tillbaka i startelvan redan till nästa match.

Matchen då? Jodå, det var inte direkt något välspelad historia kanske. Två lag som slåss för att skapa sig lite andrum nedåt i tabellen och två lag som alltjämt försöker få saker och ting och stämma spelmässigt. Så det blev mycket kamp. En kamp som TFF slutligen vann och det var inte på något sätt orättvist.

Håkansson öppnade målskyttet efter bara ett tiotal minuter, detta efter att ha snappat upp ett blockerat skott från Tideman, avslutade distinkt och gjorde därmed sitt första mål för säsongen. Safiu lobbnickade snyggt in 2-0 strax innan paus och därmed var det ridå för bortalaget. Som förvisso stod för en riktigt tjusig reducering under andra halvlek, men som sett över hela matchen hade förskräckligt svårt att få tag i både boll och målchanser.

Matchens stora positiva överraskning var som sagt Safiu, men jag slogs också av hur pass bra ett annat sommarförvärv var/har blivit - Bozidar Velickovic i mittförsvaret. Trygg med boll, bra passningsfot och rörlig. Finns det Rasmus Bengtsson-spelfördelande egenskaper där måne? Kanske, kanske inte. Men jag tror att vi har ett ganska fint mittbackspar i Velickovic och Isak Jönsson i framtiden. Finns något att bygga på där.

Sen har jag fortsatt ett gott öga åt Christian ”Tuborg” Køhler och Sebbes samspel på innermittfältet. Tycker de två kompletterar varandra ruskigt fint och de blir bara bättre och bättre tillsammans ju fler matcher de får ihop. Så ska vi säga att TFF för första gången i världshistorien värvat sig ur ett prekärt tabelläge och faktiskt plockat in spelare under ett sommarfönster som gjort (positiv) skillnad? Jag kan i alla fall inte minnas att det hänt under mina 25 år som supporter. Så vi kör på det.

Positiva vindar i denna text, som sig bör efter en viktig seger och fem poäng ner till negativt kval. Men också en seger som fick mig att drömma om något större, en ljusare framtid, med lagdelar under utveckling och en spelartrupp med ganska trevligt potential. Bra gjort pågar - nu kör vi på!