Trist i Tyresö

Träningsmatchen på Tyresövallen mot division 3-laget Hanvikens SK blir, sedd med Huddinge-ögon, en tråkig historia. Ett måls underläge efter första halvlek följs av en spelmässigt bättre insats efter paus men vi förlorar även den halvleken med uddamålet. Slutresultat 3-1 till Hanviken.

Vår plan är att spela med olika uppställningar i de två halvlekarna. 21 av spelarna tillhör vår trupp och vi har dessutom en provspelare med. Marten Al Abdulawi skadade ena armen redan efter tio minuter förra lördagen mot Assyriska, spelade ändå hela första halvlek. Efteråt konstaterades ett benbrott i underarmen och han är gipsad, har spelförbud några veckor framöver.

Det drar en kall vind i planens längdriktning och på Tyresövallen inleder vi i medvind. Någon spelmässig medvind går det dock inte att skönja. Hanviken äger mest boll redan från start, något som accentueras till att bli ett monumentalt övertag under halvlekens slutskede.

”Papis” i målet kliver fram som vår främste aktör under halvleken. I 22a är han snabbt ute och avvärjer ett friläge. Två minuter senare upprepar han bravaden.

Kort därpå råkar Alessandro Visconti illa ut i kamp om bollen, skadar ena knät och måste bäras av planen. Det innebär att Vincent Ringkrans får göra ett oönskat tidigt inhopp.

Mer hot mot vår målnolla följer. Ett bolltapp mitt på egen planhalva i 28a, Papis svarar för en briljant räddning på ett vasst och välriktat skott. En fingertopp, eller två, och Hanviken får nöja sig med en hörna från vänster.

I 35e blir vår målvakt överspelad av en rökare från 25 meters håll. Bollen i båge över Papis, träffar ribban.

En bollförlust på Hanvikens planhalva leder till en snabb omställning. Öppet på vår vänstersida, Papis möter anfallaren som vänder inåt. Där möter han ett par hemjobbande Huddinge-spelare och agerar obeslutsamt. Det öppna läget försvinner och vi kan andas ut i några sekunder innan det är dags för Papis att beslutsamt slita ner en öppnande passning, precis framför näsan på en framrusande hemmaspelare.

Till slut får Hanviken utdelning. En dryg minut före paussignalen uppstår en trång situation i straffområdet, kring sex meter framför mål, och bolluslingen smiter in tätt intill HIF-målvaktens högra stolpe. Svårt att avgöra om det är en hemmaspelare sist på bollen eller om det är en oförsiktig tackling från en Huddinge-kille som ger så olyckligt resultat. Kanske hopslag. Det resulterar i ett ledningsmål för rödtröjorna.

Inledningen av andra halvlek blir direkt en påminnelse om hur det såg ut i våra värsta stunder under förra året. Vi har avspark, spelar bakåt, vidare bakåt under det att Hanviken sätter in en bestämd press. Bollen tillbaka ända till halvlekens målvakt som under stress skickar bollen rakt på en motståndare. Denne lyckas inte få kontroll på bollen. Återigen läge för en befriande utandning.

När vi väl lyckas ta oss ur Hanvikens höga press, vilket bereder oss åtskilliga problem, lyckas vi bättre i offensivt hänseende. Vi har ett par lovande attacker och i 60e kommer kvitteringen. Vincent Ringkrans löper sig fri i mitten och passningen kommer perfekt (från Joacim Corneliusson?). ”Vinne” förbi till höger om den utrusande målvakten och ur liten vinkel sätter han bollen i nät förbi två desperata försvarsspelare.

Två minuter senare återtar Hanviken ledningen. Frispark från cirka 25 meter, något till vänster, bollen stenhårt upp i närmsta krysset.

Därefter utvecklar sig matchen till att bli en kamp mellan vår osynkade offensiv och Hanvikens manstarka defensiv. Vi trycker på men skapar inga öppningar. Hemmalaget ges goda tillfällen att kontraslå men när de ökar till 3-1 är det efter ett briljant passningsspel som rullar upp vårt högerförsvar, ett kort inspel och för ett ögonblick ser det ut som om det är tre hemmaspelare omarkerade i mitten av vårt straffområde. En av dem möter med behärskad bredsida, placerar in bollen till höger om HIF-målvakten.

Innan ensamdomaren blåser av tillställningen hinner Hanviken slarva bort en gyllene omställning med ett uselt avslut högt över och blir dessutom berövade en sista målmöjlighet när Leo Dahlborn fäller ut sin avsevärda kroppshydda och avvärjer ett friläge.

”Vi har en del att jobba på, men det finns tid till det.” Analys direkt efter slutsignalen, från en av de mer framträdande spelarna för dagen – trots att han inte spelade på sin tilltänkta plats.

Matchfakta
3/2                      Hanvikens SK – Huddinge IF 3-1 (1-0)
1-0 okänd spelare (47), 1-1 Vincent Ringkrans (60), 2-1 okänd spelare (62), 3-1 okänd spelare (82).