Trodde inte det kunde bli sämre, IFK var t.o.m. sämre än planen!
Norling började med vad jag tolkade som ren och skär ironi, då planen var sämre än planen uppe i Gottne och Friends arena! Men det var inte planen som sänkte IFK idag, det gjorde dom så bra själva!

Ni vet sedan tidigare att traditioner är till för att brytas, så de 10 matcherna utan förlust för IFK mot Degerfors var inte mycket värt. Om det finns något positivt så var det att de unga spelarna var bäst, vad det nu kan vara värt i denna match. Som gamma ungdomstränare har jag alltid framhävt laget och om laget ska ha betyg idag, så blir det en solklar etta! Men ljuset fanns hos det unga gardet.

Så här när advent knackar på s är det inte mycket som kretsar runt fotboll. Jag hade ändå bänkat mig för att se en mtch till med IFK. IFK hade tagit sig de dryga 18 milen till Stora Valla i Degerfors. När de kom ut på planen var de iklädda matchstället, men det var tydligen det enda de kommit ihåg att tamed sig, Att Häcken kunde göra tre mål mpt IFK på 14 minuter var ju anmärkningsvärt, men Degerfors slår det rekordet, då de gör tre mål på 13 minuter, sedan lagkapten Wahlqvist gått i bräschen och orsakat en straff. Att det sedan stod 4-0 i baken i halvtid, trodde jag inte att jag skulle få uppleva. Men denna säsong är värre berg- och dalbana en någon annan, varken Gröna Lunds eller Lisebergs dito slår IFKs.

Jag tycker mest synd om de tappra hemmasupportrar som tagit sig till Stora Valla! Heder till er!
Om jag ska säga något positivt om matchen var att nästa generation selare var de bästa! Betygen säger allt om detta. Hade jag gjort som någon föreslog i paus att skicka in betygen i paus hade det nästan blivit elva ettor. Nu vann ju IFK andra halvlek med 1-0, så det blev inte sämre i alla fall.
Mina slutliga betyg ser ut så här:

Landslagsklass- 5
Mycket bra- 4
Bra- 3
Godkänd- 2
Underkänd- 1

Oscar Jansson - 2 blir godkänd för sitt "kvartssamtal" med laget och sin dubbelräddning i andra halvlek, annars blev han helt avklädd av försvaret i första halvlek.

Linus Wahlqvist - 1 orsakade en straffspark som satte igång lavinen och tillsammans med Castegren stoppade de inte nickmålet.

Henrik Castegren- 1 förumom att inte bryta i förstalägen och inte stoppa nicken drog han på sig en i mina ögon en varning. Det positiva var att han stod i vägen för ett skott.

Theo Rask - 2 har utvecklats till en stabil och lugn spelare som dessutom har den längd som vi saknat i laget.Matchens lirare!

Ishaq - 2 blir godkänd för sin uthållighet och för att brutit många anfall plus att han har kreativitet på högerkanten tillsammans med Levi.

Alexander Fransson-  1 såg inte mycket av honom idag.

Maic Sema - 1 inte heller han var direkt synlig för mig.

Dino Salihovic - 2 tyckte att han gjorde vad han skulle under första halvleken.

Jonathan Levi- 2 snyggaste insatsen av IFK idag med sin klack till Björk och målet.

Sam Adegbenro- 1 blir väldigt osynlig i sådana här matcher

Carl Björk- 2 för sitt mål och annat som han försökte med.

Lund (in 46) - 2 gjorde vad han skulle, inga baklängesmål i andra halvlek.

Telo (in 46) - 2 försökte att få till lite offensiv även på vänstra kanten.

Chabo (in 70), Bjarnason (in 86) och Telllgren (in 90) spelade för kort tid för att betygsättas.

Tygger ni att jag varit för elak, så kan ni vara glada att inte läsa alla kommentarer jag skrev ner under matchen!

Nu är det dessbättre bara en match och IFK är ju inte ens utmanade om sjundeplatsen, så jag ser fram emot nästa säsong där de yngre spelarna får chans att utveclas vidare!