Tufft så det räckte och blev över
19 årige Bun-Dawda Sowe gjorde en kanonmatch som mittback i sin första match från start.

Måndagskvällens bortamatch mot IK Sirius på Studenternas i Uppsala blev en nervpirrande historia med ett spelövertag för Sirius mot ett vilt kämpande AFC. Resultat: IK Sirius - AFC United 0 - 0. Publik: 1842

Fint vårväder över "Studan" när kvällens match började. AFC började riktigt bra och skapade tre chanser första 10 min. Bl.a. ett friläge där målvakten dock kom ut och avvärjde. Sirius första farlighet kom i 13:e min, ett anfall som resulterade i en hörna som motades bort ganska enkelt.
Sirius första riktiga farlighet kom i 18:e min då Björkebaum fick läge på strafflinjen, avslutet dock över Josh mål.

Efter det hade Sirius en bra period resten av halvleken med några farligheter framför Josh i AFC målet. Omar Eddahri fick et bra läge i 38:e min, men tyvärr på fel sida stolpen sett med AFC ögon. 7-3 i avslut (varav 4 på mål) och 4-0 i hörnor till Sirius gör att man vinner halvleken på poäng.

Första AFC chansen i andra halvlek kom i 63:e min. Tristan Bowen hade ett bra läge men avslutet gick tyvärr rakt på Sirius målisen.
Vilken jättechans för AFC i 83:e min, El Kabir gör elegant bort sina bevakare och lyfter mot bortre stolpen där Tristan Bowen möter stenhårt med pannan, pang i överliggaren och ut.
AFC:s klart vassaste chans under hela matchen.
Ett rejält spelövertag för ett duktigt hemmalag resulterade i 17-5 i avslut. Ändå kunde AFC vunnit om stolpträffen i 83:e min gått en decimeter lägre.

Ett fantastiskt kämpande och uppoffrande spel av AFC gav en värdefull poäng denna afton.
Vem var bäst i AFC, ja säg det. Svårt när alla gör en riktigt fin insats, försvarsspelet är ju underbart bra, tror jag ändå väljer vår keeper som spelade med stor pondus under 93 min.
Annars var 19 årige Bun-Dowda Sowe en sensationellt duktig mittback i sin första match från start.
Dock, ett stort grattis till hela truppen, både på plan och på sidan.

Domare: Per Melin