Tung förlust i cupen

ÖIS skrällde och vann mot IF Elfsborg.

Elfsborg åkte till Göteborg för att möta Örgryte IS i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen under lördagen. Per Frick skulle egentligen ha startat matchen, men gav ett sent återbud. Jalal Abdullai tog istället startplatsen. Örgryte fick matchens första läge efter åtta minuters spel. Nicklas Bärkroth fångade upp att Amel Mujanic var på väg in i straffområdet. Den tidigare MFF-spelaren avslutade dock utanför. En minut senare kom Elfsborgs första chans. Jalal Abdullai drog iväg ett hårt skott först, men Alex Rahm räddade med benen. Jens Jakob Thomasen räddade upp bollen och sköt strax utanför. Efter 15 minuters spel blev Gustav Henriksson skadad och tvingades gå ut. In kom Buhari Ibrahim. Två minuter senare kom nästa smäll för IFE. Noah Christoffersson fick bollen i straffområdet och såg att Isak Pettersson var lite långt ute och han la in 1-0. Ytterligare tre minuter senare kom ett till bakslag. Den andra mittbacken Sebastian Holmén fick ont i ljumsken och var tvungen att bytas ut. Noah Söderberg hoppade in. Andri Fannar Baldursson hoppade ner på Holméns plats och Noah fick styra mittfältet. Boråslaget kom igen och kvitterade i minut 26. Andri Fannar Baldursson slog in ett inlägg som Jalal Abdullai nickade in. 2-1 kom efter 34 minuters spel. Michael Baidoo hittade Noah Söderberg i straffområdet. Mittfältaren fick bollen på huvudet och in i mål vackert. I samma minut blev Anton Andreasson varnad. I minut 41 sköt samma Andreasson bollen utanför mål. William Svensson varnas i slutet av den första halvleken efter en ful tackling mot Buhari Ibrahim.

Elfsborg började starkt i andra halvlek. Gottfrid Rapp passade in till Jalal Abdullai efter bara några sekunder. Anfallaren sköt. Direkt efter det sköt Michael Baidoo ett skott som gick utanför. Även Noah Söderberg och Gottfrid Rapp testade under de första fem minuterna av halvleken. Efter 50 minuters spel nickade Jalal Abdullai bollen strax utanför mål. Fem minuter senare sköt Noah Söderberg ett hårt skott som vobblade, men inte i mål. Istället gjorde ÖIS 2-2 efter exakt 66 minuter. Han snodde åt sig bollen och placerade in 2-2. Några minuter senare gjorde Örgryte 3-2 genom Nicklas Bärkroth. I minut 77 gjorde ÖIS sina första byten i matchen. Viktor Lundberg ersatte Charlie Vindehall. I samma minut gjorde IFE ett dubbelbyte. Camil Jebara och Besfort Zeneli gick in på planen när Gottfrid Rapp och Andri Fannar Baldursson gick ut. Efter 85 minuter var ÖIS oerhört nära 4-2. En minut senare sköt Johan Larsson ett skott som gick utanför. Elfsborg kom inte närmare och förlorade med 3-2.

Den andra matchen mellan GAIS och Degerfors IF slutade 2-2, så chansen för avancemang finns fortfarande vid vinst mot Värmlandslaget.

Örgryte IS – IF Elfsborg: 3-2 (1-2).
Målskyttar: 1-0 – Noah Christoffersson (15). 1-1 – Jalal Abdullai (26). 1-2 – Noah Söderberg (34). 2-2 – Noah Christoffersson (66). 3-2 – Nicklas Bärkroth (74).