Tung förlust mot AIK
Tung förlust på söndagen.

Hammarby åker hem från Uppland med en tung förlust. AIK vann matchen med 2-0.

Det är återigen frustration i kroppen över att inte få vara på plats. Den här söndagen fungerar dessutom inte Discoverys tjänst alls som tidigare och hela den första halvleken ägnas åt tekniklösningar för att ens kunna följa matchen på större skärm än mobilen. Skärpning Discovery - det här måste bli bättre!

Matchen inleds med att AIK tar tag i spelet och trycker ner oss lågt utan att riktigt skapa några stora farligheter. Oustedt ser stabil ut och vi får inte till något eget spel. Ju längre halvleken lider så tar vi tag i spelet något. Vi har ett par halvchanser där avsluten dels stoppas av täckande spelare men också felträff i av Ludwigsson i skottläget.

Den bästa chansen har vi mot slutet av halvleken. Tyvärr drar vi på oss en kontring när skottet fastnar på AIKs försvarsspelare. Nu är det långt mellan lagdelarna och AIK kommer med fart. Ylätupa har bollen ute till höger och får till ett riktigt bra inlägg. Lille Stefanelli når högst i nickduellen och nickar i stolpen. Han tar själv hand om returen eftersom Sandberg står helt fast på hälarna. Han sätter ledningsmålet enkelt precis innan halvtidsvilan.

Den första halvleken är jämn. AIK inledde starkast men sen tog Hammarby lite mer initiativ mot slutet och skapar ett par halvchanser även om vi ska vara ärliga att säga att vi faktiskt inte skapar speciellt farliga målchanser.

Amoo skapar onekligen lite oreda på sin högerkant men vi känns en smula tunga och sega.  Hammarby behöver få till ett bättre presspel i andra. AIK får för mycket tid på sig att placera passningar och starta anfall. Vi är lättlästa och ofarliga.

Den andra halvleken rivstartar med ett herrejössesläge för Gustav Ludwigson. “Satfläsk” vrålar Malin när han precis missar bollen när inspelet kommer och han slänger sig för att stöta in bollen. Vi har en sekvens runt 55 minuter spelade där vi ligger på rejält. Skapar några hörnor och halvchanser.

AIK  får ett fint läge i straffområdet men bollen går tack och lov precis bakom Bahoui. Nu biter sig AIK kvar. Fjoluson drar omkull Ylätupa och bra frisparksläge för AIK. Larsson slår in bollen och det är ytterst nära när Lustig och Goitom kommer rusande. Bollen rensas till hörna.

Sebastian Larsson drar på sig ett gult kort när han vräker omkull Jeahze. Nu börjar det att bli lite smågrinigt, så som det väl egentligen bör vara i ett derby.

I den här bubblan där vi sitter och tittar, fortfarande på en liten ipad-skärm eftersom tekniken inte alls lirar, sitter vi med dryga kvarten kvar och vrålar efter byten. Det skulle behöva komma in ny energi.

Stefanelli har ett jätteläge när AIK biter sig fast efter ett långt inkast. Jeahze får en tå på bollen som smiter precis utanför stolpen. Tyvärr gör AIK 2-0 på hörnan. Bahoui nickar in Sebastian Larssons riktigt fina hörna. Man kan ju tycka att försvaret  borde ha legat närmare där. Så mycket luft ska man inte ge en motståndare i straffområdet.

Hammarby byter in Sher och Rodic. Utgår Andersen och Bojanic. Tungt läge med två mål i baken och lite tid kvar.

Deppigt på Sandfjärdsgatan. Det är onekligen uppförsbacke nu. Hammarby får ett frisparksläge. Bahoui är den som nickar bollen till hörna.

Innan hörnan hinner slås för Sandberg gå ut och Aziz kommer in.

Hammarby försöker trycka på men känslan är att vi ändå är rätt lätta för hemmalaget att försvara sig mot. AIK håller koll på våra spelare.

Ylätupa drar på sig ett gult kort när han drar Fjoluson i armen.

Det fortsätter att vara smågrinigt mot slutet men det känns bara som att vi förlorar på det. Tyvärr känns AIK numret större än oss idag och känslan här är att det är spelare som underpresterat. Jag hade förväntat mig mer kreativitet och speed från både Bojanic och Khalili. Även Selmani får ju inte ut det som vi hade hoppats.

Sen landar jag återigen i känslan av att bytena kommer för sent. Amoo har ett bra distansskott på stopptid men det var aldrig riktigt nära.

Det här gjorde en sannerligen inte glad. Det är alltid vedervärdigt att förlora derbyn men än värre när man spelar dåligt och håglöst. Monumental besvikelse är nog ordet som sammanfattar den här söndagen.