Tung seger i derbyt!
Alex Pereira dundrade in 2-0 från 25 meter

Riktigt varmt och fint sommarväder när AFC United tog emot Valsta Syrianska i Norrortsderbyt på Skytteholms IP. Publiken trivdes nog i värmen men det gjorde inte spelarna som fick slita oerhört hårt. Resultat: AFC United - Valsta Syrianska IK 3 - 1 (2-1)

En flygande start av AFC som höll på att göra 1-0 redan efter en halv minut. Första kvarten hade AFC ett flertal kvalificerade målchanser.
1-0 kom också följdriktigt då Omar Eddahri dundrade på från 10 met i högerytterposition. Valstas duktige målvakt Gabriel Bulut räddade dock bollen rakt ut på en framstormande Alex Santos som slog in bollen från nära håll.
Fortsatt bra AFC spel gav 2-0 i 27:e min då Alex Pereira fick dunderträff från 25 meter. Bulut stod som förstenad i målet.
Efter 2-0 tyckte grabbarna att det räckte och Valsta kom mer och mer in i matchen. Efter ett par målchanser för gästerna kom följdriktigt reduceringen till 2-1 i 37:e min. Offside skrek hemmalaget utan att domaren brydde sig.
2-1 stod sig halvleken ut, ett rättvist resultat med tanke på AFC:s starka början.
Inget flyt i AFC spelet i början på andra halvan, Özcan & Ivan tog ut Omar Eddahri och in med Ricardo Gray i 53:e min.
Det första han gör är att fixa en straffspark för AFC. Fram stegar en för dagen ovanligt osynlig Filip Rogic. Målisen Gabbe Bulut styr enkelt ut straffen till hörna.
Valstas svar var ett farligt stolpskott, där var kvitteringen nära.
Coacherna tog ut forwarden Alex Santos och in med försvararen Robert Åstedt i 71:a min.
Målchanser åt båda håll fram till 80:e min då Filip Rogic får till det med ett perfekt inlägg i boxen där Luca Polo kommer farande och dunkar in 3-1, därmed var Valsta ett slaget lag. Resten av matchen var evakueringstid, då spelarna var slitna av värmen. En trött Joakim "Kimmen" Alriksson stapplade ut i 80:e min och in med Rinor Nushi som var en frisk fläkt dem minuter han fick.
Ett riktigt dishiplinerat derby var det, endast en varning till Valstas pratkvarn Peiman Pahlevan var det som duktige domaren Niklas Abrahamsson delade ut.
AFC uppträder numera med stil och etik och är sällan inblandade i något fuffens. Özcan&Ivan har gjort underverk med lagets sätt att uppträda både på och utanför banan. Alla kämpade och slet föredömligt utan att någon höjde sig över de övriga. Behållningen kanske var Pereiras dunderträff efter hörnan.
Nu är det Skellefteå som föll idag mot Frej med 3-2 som är nästa motståndare.
Startelvan: M.v. Josh Wicks (K) - Alex Pereira - Omar Jawo - Juanjo Hervias - Linus Smedjegården - Filip Rogic - Jesper Carlsson - Joakim Alriksson - Omar Eddahri - Alex Santos - Luca Gerbino Polo
Ersättare: M.v. Pilip Vaitsiakhoric - Ricardo Gray - Rinor Nushi - William Rodriques - Yago Baggio - Robert Åstedt