Tv-pris till ”08 Fotboll”

Tv-pris till ”08 Fotboll”

08 Fotboll har av Expressens läsare röstats fram som årets bästa program på webben. – Ett bevis för fotbollspassionens slagkraft, säger SvenskaFans chefredaktör Frederic Pavlidis.

I samband med tv-priset Kristallen delade Expressen under måndagen ut pris till årets bästa webb-tv-program.

Det stod mellan "Danne & Bleckan", "Spring!", "08 Fotboll" och "Bar & Politik". Nu är det klart att Expressens läsare har röstat fram 08 Fotboll till en tydlig seger som ”Årets bästa webb-tv”.

– "08 fotboll" är tv för fotbollsnördar som brinner för Stockholmsfotbollen. Det görs med små resurser men har skaffat sig en stor publik, säger Anders Wahlund, nyhetschef på Expressen TV och tillägger: de är duktiga på ämnet och det kunnandet förenar de med stor entusiasm och kärlek och det är det som gör att folk gillar att titta på det.
 
– Vi är verkligen jätteglada för det här priset, och ser det gärna som ett bevis för att fotbollspassionens slagkraft. För det är vad 08 Fotboll handlar om, passion. Den här utmärkelsen tillhör John, Wille, Jesper och alla andra fans som varit gäster i programmet och alla de som följer programmet, säger Frederic Pavlidis, chefredaktör på SvenskaFans.com.


Björn Johnson tar emot priset för årets bästa webb-tv.

Björn Johnson är redaktör och programledare för 08 Fotboll, som synar AIK, Djurgården och Hammarby. Det spelas in en gång i veckan under säsongen. Dobb producerar serien för FANTV och programmen ligger ute på SvenskaFans.com.
- Det här är otroligt stort och vi på redaktionen vill verkligen tacka alla som röstat. Och självklart stort tack till alla som arbetar eller har arbetat med 08 Fotboll. Vi ska fira med ett riktigt fartfyllt nytt avsnitt på onsdag.
 
Utmärkelsen är en fin startpunkt på en ny månad, där den förra slutade på topp. Fredagen 31 augusti var den mest välbesökta fredagen någonsin på SvenskaFans.com, 97 500 unika besökare hittade dit via webb och mobil. Deadline day, Europa League-lottning och allsvenska matcher bidrog till den höga noteringen. Bästa dagnoteringen någonsin för SvenskaFans.com är 100 200, från den 31 augusti 2009.

 
Tidigare avsnitt av 08 Fotboll finns här:
http://www.svenskafans.com/fantv/arkiv/08-Fotboll-2.aspx
 

SvenskaFans.com2012-09-03 15:10:00

Fler artiklar om Svensk Fotboll