Två debutmålskyttar i Sveriges storvinst - Spelarbetyg i mötet mot Bosnien

Sverige gjorde en överlägsen storvinst i det andra playoff-mötet mot Bosnien och Hercegovina i Nations League. Vinberg och Kafaji blev båda debutmålskyttar i Sveriges 5-0 vinst, som nu säkrar sin plats i A-divisionen i Nations League.

Zécira Mušovic - 2
Mušovic får äntligen sluta cirkeln i matchen mot Bosnien. Hon gör en godkänd insats men behöver inte göra så mycket under matchen, samtidigt som hon gör säkra räddningar när Bosnien väl får en offensiv chans. En godkänd insats.

Josefine Rybrink - 3
Rybrink gör en väldigt stabil insats i den nykomponerade backlinjen. Hon för ett fint passningsspel på kanten och gör viktiga brytningar.

Nathalie Björn - 3 (ut 45’)
Nathalie Björn gör en stabil insats som mittback i matchens första halvlek. Hon för en tydlig dialog i backlinjen och är en trygghet i den nykomponerade backlinjen. Stark i duellerna och gör även en trygg insats som kapten.

Amanda Nildén - 3
Tottenhams Nildén tar an en mer defensiv roll än vad hon är van vid i klubblaget. Hon gör ett par otroligt viktiga brytningar och får till ett fint samspel med backlinjen.

Matilda Vinberg - 4
Tottenhams nyförvärv Matilda Vinberg gör en imponerande insats i dagens match. Hon läser spelet väldigt väl och är kreativ i sitt spel. Vinberg lokaliserar lätt öppna ytor att löpa på och vågar ta sig in på ytorna mot mitten. Hon gör ett välplacerat inlägg till Pauline Hammarlund som nickar in 5-0, och får även göra sitt debutmål i svenska landslagströjan efter en välplacerad frispark från Angeldahl.

Hanna Bennison - 2
Hanna Bennison gör en godkänd prestation. Hon har stundvis problem i passningsspelet med felbeslut och lättlästa placeringar. Felbesluten ligger även i att hon väljer att gå själv istället för att enkelt placera en passning till närmaste.

Filippa Angeldahl - 4
Filippa Angeldahl gör en betydligt bättre insats i Sveriges andra playoff-möte mot Bosnien. Hon har en bra positionering genom hela matchen, öppnar upp ytor med sina dribblingar och skapar flera chanser för Sverige med sitt otroligt fina passningsspel. Hon gör både en assist och ett mål i dagens möte.

Madelen Janogy - 4 (ut 60’)
Fiorentinas Madelen Janogy gör även denna match en väldigt bra insats. Duon Janogy och Kafaji bjuder på fint samspel och kan definitivt bli en stabil framtida duo i startelvan. Hon har under matchen en bra positionering i offensiven och tar sig an stora ytor. Men hon är även stark i dueller.

Anna Anvegård - 2 (ut 60’)
Anna Anvegård gör en godkänd insats, osynlig stundvis, men inte heller lika mycket spel på vänstra sidan i första halvlek. Hon gör en fin assist, en enkel framspelning till Stina Blackstenius som leder till mål.

Stina Blackstenius - 3 (ut 45’)
Stina Blackstenius får även detta möte ett flertal chanser i lägen hon bör sätta med tanke på den kvalitén hon besitter. En aning för lättlästa placeringar och misslyckade passningar som kunnat lett till ett fint framspel. Hon lyckas till slut sätta dit bollen och gör 2-0 till Sverige.

Rosa Kafaji - 4 (ut 84')
BK Häckens Rosa Kafaji visar ännu en gång att hon förtjänar en fortsatt plats i startelvan. Med stort självförtroende hittar hon öppna ytor som hon själv vågar utmana på. Hon för även ett otroligt fint passningsspel med Janogy på vänsterkanten som leder till flera målchanser. Kafaji får också göra ett drömlikt debutmål i matchen efter att ha fintat bort målvakten. En otroligt bra insats av Rosa Kafaji.

Ersättare:
Sembrant - 3 (45’)

Sembrant ersatte Nathalie Björn direkt i andra halvlek. Hon gör likt Björn en stabil och trygg insats, hon har inte mycket att göra där bak men när situationer väl uppstår försvarar hon tryggt.

Hammarlund - 3 (45´)
Pauline Hammarlund lyckades trots succé i förra matchen att imponera stort även i denna match. Hammarlund var aktiv i boxen och var med i ett flertal offensiva chanser för Sverige och satte även denna match mål i nätet.

Johanna Rytting-Kaneryd - 2 (60’)
Rytting-Kaneryd byttes in tillsammans med Asllani och ersatte Janogy. Hon gjorde en godkänd prestation under de minuterna hon spelade och fick till ett fint samspel med Asllani.

Kosovare Asllani - 2 (60’)
Asllani ersatte Anvegård med 40 minuter kvar av ordinarie speltid. Trots avstämning och sjukdom i bagaget kom hon in med en hungrig känsla och skapade en del chanser för Sverige i offensiven.