Två döms till fängelse efter skandalderbyt

Två döms till fängelse efter skandalderbyt

28 maj ifjol urartade derbyt mellan Djurgården och AIK. Nu döms tolv personer efter skandalscenerna. Två personer får fängelse.

Det var i slutet av Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK förra året som skandalscenerna inträffade. Pyroteknik, knallskott och stolar kastades in, samtidigt som maskerade personer sprang in på planen. Dessutom sprang maskerade personer till angränsande sektioner på läktarna på Tele2 Arena.

Efter scenerna åtalades totalt 16 personer för inblandning. Fem män mellan 25 och 36 år ses som anstiftare till det våldsamma upploppet. Nu har tolv av dessa dömts. Bland annat en 43-åring som döms till fem månaders fängelse för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman. En 36-åring döms också för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman, vilket i detta fallet resulterat i fyra månaders fängelse.

Övriga personer döms till villkorlig dom och olika längder av samhällstjänst.

”Tingsrätten har bedömt att det har varit fråga om våldsamma upplopp på båda läktarna samt att aktionerna varit planerade, vilket framgått av bland annat chattar som åklagarna har lagt fram”, skriver Södertörns tingsrätt på sin hemsida.

Fyra åtalade frikänns och tre av dessa går inte att styrka bortom rimligt tvival att de maskerade personerna faktiskt var de personerna som åklagaren hade hävdat.



SvenskaFans.com2024-05-17 11:31:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans