Två lag som vill uppåt

Två lag som vill uppåt

Efter regn kommer sol, så nu får vi hoppas att AFC hittar tillbaka till vinnarspåret. Denna gång ställer truppen kosan mot Påskbergsvallen, där väntar Varbergs BoIS, ett lag med formen i högsätet.

Tyvärr blev det förlust för AFC på hemmaplan mot Trelleborg senast, men det kunde blivit poäng om det studsat lite mera rätt.
AFC brukar ju vara bra på att hitta tillbaka till vinnarspåret, så vi får hoppas att så sker även denna gång.
Motståndare är Varbergs Bois som avslutade vårsäsongen mycket starkt genom att vara obesegrade i dom åtta sista matcherna, tyvärr för dom så bröts trenden senast mot Gais, förlust blev det med 4-2.

Ledare för laget är den legendariske Jörgen Wålemark, så jag tog och ringde upp honom och fick en jättetrevlig pratstund.

Ja Jörgen ni avslutade våren mycket bra och har verkligen gjort en imponerade vår, ni slog bla Dalkurd på hemmaplan med 1-0, men senast blev det förlust mot Gais. Hur ser målsättnningen ut under hösten för er?
— Ja, vi hade verkligen en bra "svit" i våras och den vill vi gärna hitta tillbaka till. Även fast vi förlorade senast mot Gais tycker inte jag att vi ska skämmas för det, ty några av målen var rena drömmål från deras sida, men vi gjorde ändå två framåt så det kan läggas som ett plus. Våran målsättning är att tampas om en eventuell kvalplats som finns och vara med i detta tuffa race.

Ni liksom flera lag har tappat några spelare från förra året och även nu i veckan, hur ser du på detta?
Man får se det som ett plus att man kan ge spelare utveckling och att dom får pröva sina vingar högre upp och man får då istället fortsätta att utveckla nya spelare som förhoppningsvis kan ta deras roller.

Tätt på given är det, nu väntar AFC hur ser du på denna motståndare?
— Ett spelskickligt lag som har en bra offensiv och skapar mycket genom sina yttermittfältare och anfallsspelare. Dessutom försvarsstarka, så det blir en tuff uppgift. Förstår att "tappet" efter El Kabir kan märkas, men som sagt andra spelare tar över och man får vara beredd på att vara på rätt sida om bollen och sedan kunna fylla på med folk framåt.

Tack Jörgen att du tog dig tid och mycket lycka till med ditt ledarskap som verkligen skapar resultat.
— Tack själv och välkomna!

Avspark söndag 31 juli kl 15.00. 
Matchen sänds även i TV4 Sport


Text: ,Kjelle Svensson

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-07-27 15:44:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna