Två mål på två minuter sänkte AFC United mot AIK
Chidi Omeje på väg in för att göra debut i AFC

Lördagens träningsmatch i flödande sol på Skytteholms B plan mot Allsvenska AIK slutade med en 3-1 förlust efter 2-0 i halvlek

Båda lagen mönstrade starka startelvor där AFC skapade första chansen då Luca Polo hittade Filip Rogic vid stolpen,
tyvärr rann bollen på utsidan stolpen.
Första 10 min såg riktigt lovande ut för AFC. En frispark för AIK där bollen for som en biljardkula innan Johan Blomberg
kunde stöta in bollen i tomt mål.
1-0 efter 10 min skulle bli 2-0 i 12:e min då AIK:s duktige Sam Lundholm enkelt tryckte in bollen medan AFC försvaret stod och skrek på hands.
Resten av halvleken skapade lagen några halvchanser, den bästa för AFC var i 44:e min då Filip Rogic framspelad av Luca Polo tvingade
AIK kepern Patrik Carlgren till en benparad till en resultatlös hörna.
Andra halvlek var fortsatt jämn innan AIK ökade på sin ledning till 3-0 i 63:e min, återigen var det högerbreddaren
Sam Lundholm som var framme.
AFC hade svårt på vänstersidan där man kom fram lite enkelt ibland. AFC:s vänsterback Alex Pereira är ju utlånad
till just AIK där han spelade 90 min i dagens match.
AFC kom dock igen och i 69 min fick debuterande Chidi Omeje på en bra träff i målvaktens långa hörn och reducerat till 3-1.
Närmare kom inte AFC trots ordentlig press på slutet.
Om Sam Lundholm var bäst i AIK så var mittbacken Omar Jawo och mittfältaren Othman EL Kabir ett strå bättre än många andra som var bra i AFC i
en jämn och trevlig fotbollsmatch med fint väder för en gångs skull.
Dömde gjorde Glenn Nyberg från Borlänge inför 708 åskådare

AFC:s trupp
Startelvan: Målvakt Josh Wicks (K) - André Österholm (45) Omar Jawo - Denis Viana Da Silva - Linus Smedjegården - Jesper Carlsson (45) - Othman El Kabir - Uros Gelic (60) - Filip Rogic - Rabi Elia -Luca Gerbino Polo.
Ersättare: Målvakt Pilip Vaitsiakhovich - Rinor Nushi (46) - Omar Eddahri (46) - Juanjo Hervias (60) - Robert Massi (70) - Chidi Omeje (46) - Joakim Alriksson (80) - Provspelare

AIK:s trupp
Startelvan: Målvakt Patrik Carlgren 4 Nils-Eric Johansson (K), 8 Johan Blomberg, 10 Henok Goitom, 11 Nabil Bahoui, 12 Haukur Hauksson, 16 Alessandro Pereira, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Dickson Etuhu, 25 Sam Lundholm,
Ersättare: 7 Fredrik Brustad, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Gabriel Ferreyra, 23 Mohamed Bangura, 24 Marko Nikolic, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius.