Två matcher 4 poäng.

Två matcher på fyra dagar och lika många poäng in på kontot där först Brage kom till Vångavallen och fick se sig besegrade med 3-1 och sen åkte de blåpågarna till Helsingborg och lyckades bärga en pinne efter en sen kvittering av Mattias Håkansson.

Matchen mot Brage var en trevlig tillställning ur TFF ögon. Fint spel och 3 mål framåt gjorda av anfallare och ett Brage som inte tillåts skapa särskilt många vassa chanser. Även om man tillåter Brage att ha ganska mycket boll i början av andra så känner jag mig aldrig orolig men det skapas lite nerv när Brage får en straff i 78 minuten.

När sedan Kasper gör en jätteräddning på ett friläge och TFF lyckas ställa om till en fint kämpande Håkansson och så är matchen avgjord.

Det roligaste är att både Kozica och Offia får nätkänning och Kozica gör kanske sin bästa insats i TFF tröjan. Offia borde även ha punkterat matchen tidigare för chanser där man kommer fri med målvakten måste förvaltas bättre.

En annan notering jag gjorde efter matchen är att Modig ibland blir lite väl övermodig och blir överspelad när han missar sin tackling.

Men över lag en mycket bra match från TFF:s sida.

Bara 4 dagar efter matchen mot Brage väntade en tuff borta match mot toppkonkurrenten från sundets pärla Helsingborg. Och oj vilken match det blev, jämnt och hård och stundtals väldigt bra fotboll från båda dessa lag.

Båda lagen väljer att ligga rätt i sina positioner defensivt och bygga fram anfall än att försöka snabbt ställa om även om det gjordes när tillfälle gavs. Chanser fanns men avsluten gick oftast inte på mål, vår stora akilleshäl i år där chanser faktiskt vaskas fram men antingen tar man ett konstigt beslut att passa eller så går avsluten högt över eller långt utanför.

Matchen böljade fram och tillbaka och det var en mycket underhållande match, nog den bästa matchen jag sett i Superettan i år.

I andra halvlek så tar TFF över mer och mer och HIF:s ledningsmål kommer som en blixt från klar himmel med en kvart kvar att spela. Ett mycket snyggt avslut, helt otagbart för vår duktiga keeper Kasper. Hade detta varit i fjol hade matchen varit förlorad och TFF hade fått åka hem med svansen mellan benen med en hedersam förlust. I år kom kämpa glöden fram och några taktiska förändringar där den resliga Isak Jönsson fick agera targetplayer gjorde att kvitteringen kom till slut i 89:onde minuten. Mycket rättvist!

Resultatet står sig hela vägen och det blir delad poäng på Olympia.

För övrigt gör domaren ett par bedrövliga bedömningar där TFF skulle haft en solklar straff och HIF skulle haft ett solklart rött kort. Till synes matchavgörande med tanke på hur jämn matchen var.

I tabellen är det nu 3 lag på 36 poäng även om Värnamo har en match mindre spelad och TFF fortsätter sitt svåra spelschema med Norrby borta i nästa omgång.