”Två seriematcher kvar - nu gäller det.” Tankar inför sista matcherna.

”Två seriematcher kvar - nu gäller det.” Tankar inför sista matcherna.

”Vi har kämpat på bra, dags att lägga i ännu en högre växel.”


Vi fick uppleva en blytung hemmaseger mot Hammarby som fick de engagerade supportrarna på läktaren att åldras tolv år under 90 minuter, för att sedan åka hem med en magkänsla som slår Dajas hemlagade maträtter. 


Nu gäller det inför de sista två seriematcherna att inte slappna av. Varken för spelare, tränare och sist men absolut inte minst, oss supportrar.
Visst, förvisso har vi ett försprång mot trean Karlstad med fyra poäng. 
Sandviken, som startade säsongen väldigt starkt har tappat fart och hamnat efter då bränslet sinat totalt med endast tre vinster de senaste tio seriematcherna, soppatorsk på E4an kan beskriva deras situation.

Men räcker detta? Absolut inte. Ingenting annat än inställningen att dessa sex poäng ska hem de två
sista matcherna är godkänt. Vi alla vet redan hur det känns att tappa matcher och poäng i slutstriden, i matchens sista minuter.

Mentaliteten att alltid bli bättre är A & O.
Att finslipa det vi redan kan, reda ut de vanligare misstagen som begås och att inte slappna av.
Inställningen att köra full fart ända in i målet är det viktigaste just nu, det är dags att anamma en otrolig envishet och fortsätta med att vara extrema vinnarskallar. Det är så vi kan ha en chans nå en högre nivå, både i spelet på planen men även upp till elitfotbollen.

Hur ska vi annars gå segrande ur ett eventuellt kval?

Staben, vår coach och vår trupp kommer att kriga, de ger inte upp i första taget, de är lejon. 
Vi supportrar har nu ett extremt viktigt uppdrag, att pumpa in energi och stämning på planen, att föra vår elva framåt under ledning, och ännu viktigare, att höja deras huvuden om vi ligger under.

Jag drömmer om ett säsongsrekord i närvaro på Studenternas denna söndag mot Hudiksvall och ett totalt publikrekord för sista bortamatchen i serien mot Haninge, det är nu det gäller!

En extremt rolig och viktig sak jag såg i senaste matchen mot Hammarby TFF var när andra halvlek skulle börja. Då hade storleken på klacken nästan fördubblats, stämningen och sången ökade dramatiskt och vi vände ett underläge till en seger.
Jag vill rikta en tacksamhet till Bagarna för ett extremt bra engagemang där stämningen inte vänder efter ett insläppt mål - Dalkurds tolfte man.
Bli medlem om du inte redan är det!

Bijî Dalkurd.

Mattis Karlssonmattiskarlssonn@gmail.com2021-11-09 01:54:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF